Acasă Actualitate 112 BILANŢUL PERCHEZIŢIILOR DIN MARAMUREŞ – Zeci de mii de pachete cu țigări...

BILANŢUL PERCHEZIŢIILOR DIN MARAMUREŞ – Zeci de mii de pachete cu țigări de contrabandă, mii de lei şi euro, telefoane mobile şi cartele confiscate de poliţişti

DISTRIBUIȚI

BILANŢUL PERCHEZIŢIILOR DIN MARAMUREŞ Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației și lucrători din cadrul DGA – SJA Maramureș, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj și Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș și cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Operațiuni Speciale – S.O.S. Maramureș au efectuat mai multe percheziții domiciliare, în diferite localități de pe raza județului Maramureș, în cadrul unei acțiuni complexe, având ca obiectiv destructurarea unei grupări infracționale organizate axată pe contrabandă cu produse accizabile din tutun de proveniență ucraineană.

În anul 2015, polițiști de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației împreună cu lucrători din cadrul DGA–SJA Maramureș, sub coordonarea procurorului DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, au demarat activități de monitorizare a unei grupări infracționale organizate formată din mai multe persoane, cetățeni români și ucraineni, specializată în contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană.

contrabanda 23 mai (1)

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităților infracționale, în ceea ce privește trecerea țigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locații şi comercializarea lor către diferiți clienți.

În urma monitorizării activității infracționale, a rezultat faptul că membrii grupării au introdus ilegal în ţară, prin zona de responsabilitate a ITPF Sighetu Marmației, mai multe cantități de țigări de proveniență ucraineană, din care peste 18.800 pachete de țigări au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră în urma unor acțiuni punctuale.

contrabanda 23 mai (2)

În data de 23 mai, începând cu ora 6.00, polițiștii de frontieră împreună cu ofițeri din cadrul DGA – SJA Maramureș, sprijiniți de lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj și Inspectoratul Județean de Jandarmi Maramureș, delegați de procurorul DIICOT, au descins la 11 adrese aparținând membrilor grupării, pe raza localităților de frontieră Sighetu Marmației, Tisa și Lunca la Tisa, din Maramureș.

De asemenea, a fost executată și o percheziție asupra unui autoturism în care au fost observate mai multe baxuri cu țigări.

În urma acțiunii au fost descoperite și ridicate în vederea confiscării peste 15.712 pachete de țigări de proveniență ucraineană în valoare de 143.000 lei, peste 57.000 de lei și 8.900 euro, 33 de telefoane mobile și 28 de cartele de telefonie mobilă pentru rețele ucrainene și un autoturism marca BMW folosit la transportul țigărilor de contrabandă.

În cadrul acțiunii, polițiștii de frontieră au pus în executare 11 mandate de aducere, persoanele vizate fiind aduse pentru audieri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă.

contrabanda 23 mai (3)

În prezent procurorii DIICOT și polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației, împreună cu lucrători din cadrul D.G.A. – SJA Maramureș, desfășoară activități specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

contrabanda 23 mai (4)

În cadrul acțiunilor s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Operațiuni Speciale – S.O.S. Maramureș.

Informaţii şi foto Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA