spot_img
AcasăEvenimentACTUALIZARE/ BILANȚ MICROCICLON - Vezi ce pagube au făcut furtuna și grindina...

ACTUALIZARE/ BILANȚ MICROCICLON – Vezi ce pagube au făcut furtuna și grindina în Baia Mare și localitățile învecinate

DISTRIBUIȚI

BILANȚ MICROCICLON  Furtuna care s-a abătut ieri după-masă asupra mai multor localități din Maramureș, printre care și municipiul Baia Mare, a fost, potrivit meteorologilor, un microciclon asemănător cu cel care a lovit municipiul 2017.

Vântul care a atins pe alocuri viteze chiar și de 104 km/h și grindina de mărime mare au lăsat mii de cetățeni păgubiți. 10 acoperișuri de bloc din Baia Mare au fost distruse de vânt și grindină, unele chiar aruncate de pe blocuri, alte 8 acoperișuri de case au fost distruse, peste 100 de copaci doborâți sau smulși pur și simplu din rădăcini și nenumărate mașini avariate.

Și ploaia torențială și-a făcut simțită prezența. Unele străzi din oraș, a căror canalizări nu au mai făcut față cantității uriașe de apă, au fost pur și simplu inundate.

Vă redăm mai jos comunicatul ISU Maramureș cu privire la pagubele lăsate în urmă de furtună:

„Urmare a avertizărilor COD ROȘU  care au vizat grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, intensificări puternice ale vântului, descărcări electrice  frecvente și averse torențiale, la nivelul județului Maramureș până la ora 19:30 au fost  semnalate următoarele efecte:

În municipiul Baia Mare 10 acoperișuri de bloc distruse, 8 acoperișuri de case, mai multe autovehicule avariate și peste 100 de copaci doborâți. De asemenea un autoturism a rămas blocat din cauza unor arbori căzuți pe carosabil. În autoturism se aflau 4 persoane, 3 copii și un adult. Aceștia nu au suferit răni în urma prăbușirii arborilor.

În localitatea Hideaga au fost distruse circa 5 acoperișuri de casă, mai multe autovehicule și mai mulți arbori căzuți.

Efectivele ISU Maramureș sunt și în acest moment pe teren pentru înlăturarea efectelor negative și pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Totodată, pompierii maramureșeni îi sfătuiesc pe cetățeni ca în caz de fenomene meteo imediate sau de vânt puternic să se adăpostească în imobile sau în spații închise care le asigură protecția. În cazul în care persoanele sunt surprinse în spații deschise, trebuie să se îndepărteze rapid din acea zonă. Recomandăm cetățenilor să anunțe imediat autoritățile prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile”, se arată în comunicatul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș.

 

Actualizare

 

În urma fenomenelor meteo de ieri, 28.05.2019, prin intermediul 112 au fost semnalate inundații în Vișeu de Sus. Pompierii din cadrul Secției Vișeu de Sus au intervenit, cu două autospeciale și o motopompă, pentru evacuarea apei din 30 de gospodării.

De asemenea, în urma precipitațiilor abundente au fost colmatate și 10 podețe. Pentru înlăturarea efectelor negative, alături de pompieri, a intervenit și serviciul voluntar împreună cu 15 voluntari.

În acest moment pompierii din Vișeu de Sus efectuează recunoașteri în teren  și intervin în gospodăriile unde mai există apă în subsoluri sau curți”, arată ISU Maramureș.

 

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA