AcasăNews AlertBILANȚ ÎNGRIJORĂTOR MARAMUREȘ - 39 de elevi și dascăli infectați cu COVID...

BILANȚ ÎNGRIJORĂTOR MARAMUREȘ – 39 de elevi și dascăli infectați cu COVID după prima săptămână de școală

DISTRIBUIȚI

La o săptămână de când a început școala în format fizic în toată țara, în Maramureș s-au înregistrat deja mai multe cazuri de infectare cu virusul SARS-Cov-2 atât în rândul elevilor cât și în rândul cadrelor didactice. Cifrele sunt îngrijorătoare, dacă este să ne gândim câte persoane poate infecta un singur om care a contactat virusul.

Conform datelor centralizate astăzi, 16 februarie, la nivelul județului nostru, conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, situația se prezintă astfel:

  • 17 copii/ elevi infectați cu virusul
  • 22 de angajați infectați cu virusul

Autoritățile precizează că cele 39 de perosoane testate pozitiv cu Coronavirus au fost testate în afara unităților de învățământ. De asemenea, CJSU Maramureș nu a specificat dacă, în urma rezultatelor anchetelor epidemiologice (dacă s-au făcut) s-a stabilit că elevii și cadrele didactice s-au infectat din unitățile de învățământ.

Din informațiile centralizate ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, aflăm că în ultimele 24 de ore, în județul nostru, au fost confirmate 152 de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2. În acest moment, sunt internați pe secțiile de ATI din județ 16 pacienți, dintre care doi intubați. Patru decese a unor persoane bolnave de COVID-19 au fost anunțate în ultimele 24 de ore. Este vorba despre 3 bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 60 și 79 de ani.

În ceea ce privește acțiunile de imunizare, până în prezent la nivelul județului nostru au fost imunizate 35.405 persoane (prima doză și rapel). Dintre acestea, 33.335 persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech, 1.870 persoane cu vaccinul Moderna și 200 persoane cu vaccinul AstraZeneca.

Adrian Barbur/ ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua. Am si eu o nedumerire. Dacă perioada de incubație a virusului este de 14 zile, cum au reușit să crească cazurile i 7?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA