AcasăActualitatePoliticBILANT - 26 de autospeciale au fost cumparate si distribuite in Regiunea...

BILANT – 26 de autospeciale au fost cumparate si distribuite in Regiunea Nord-Vest. Patru ambulante si un Centru de Comanda au ajuns la ISU Maramures

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto: IGSU

Un total de 26 de autospeciale au fost achiziţionate şi distribuite inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest, în cea de-a doua etapă a unui proiect cu finanţare europeană implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Transilvania de Nord.
Potrivit unui comunicat de presă al ADI Transilvania de Nord, proiectul „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvanie de Nord”, cu o valoare totală de circa 52 milioane de lei, este finanţat nerambursabil prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, având o primă etapă a achiziţiei de echipamente, derulată în 2011, în cadrul căreia au fost achiziţionate 38 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, printre care autospeciale cu apă şi spumă de capacitate mărită, autospeciale cu apă şi spumă de capacitate medie, autospeciale nuclear, biologic, chimic şi radiologic şi autospeciale de descarcerări grele. În a doua etapă, finalizată în luna octombrie, au fost achiziţionate încă 26 de autospeciale.
„Autospecialele au fost împărţite între cele şase ISU Judeţene a Regiunii Nord-Vest astfel: ISU Cluj – o autospecială de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane, patru ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare; ISU Bihor – trei ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare; ISU Sălaj – trei ambulanţe de prim-ajutor; ISU Satu Mare – patru ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare; ISU Maramureş – patru ambulanţe de prim-ajutor şi un centru de comandă şi control mobil cu echipamente de specialitate şi de comunicaţii aferente; ISU Bistriţa-Năsăud – 3 ambulanţe de prim-ajutor”, se arată în comunicatul menţionat.
Conform ADI Transilvania de Nord, prin darea în folosinţă a autospecialei de intervenţie la accidente colective şi salvări urbane şi al centrului de comandă şi control mobil cu echipamente de specialitate şi de comunicaţii aferente se creează premizele regionalizării unor tipuri de intervenţii, precum: posibilitatea deplasării în urgenţă a primului spital de urgenţă în teritoriu la locul unui eventual dezastru; posibilitatea conducerii unor intervenţii de amploare centralizat dintr-un loc amplasat oriunde în regiune; oferirea posibilităţilor organelor administraţiei locale de a lua hotărâri în timpi reali; conectarea în cazul unui dezastru naţional la centrul de comandă naţional. Rezultatele estimate sunt reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor sau dezastrelor până la 17 secunde în zonele rurale şi 9 secunde în zonele urbane.
În prezent ADI Transilvania de Nord mai are în derulare un al doilea proiect, a cărui contract de finanţare a fost semnat în luna iunie 2012 şi presupune de asemenea achiziţia de echipamente specifice pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. (AGERPRES)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA