spot_img
AcasăActualitateSocialBILANT - 23 de interventii in fiecare zi pentru lucratorii ISU Maramures

BILANT – 23 de interventii in fiecare zi pentru lucratorii ISU Maramures

DISTRIBUIȚI

În perioada 11.03. – 17.03.2013, personalul ISU Maramureş a executat, în total, 163 de intervenţii, cu o medie de circa 23 pe zi. Din acestea, medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.RD. au efectuat 140 intervenţii, iar pompierii– 23. Din totalul acţiunilor S.M.U.R.D., cele mai multe- 133, au fost ajutor medical de urgenţă, 5- asistenţă persoane şi câte 1– descarcerare şi întors din drum. Media acţiunilor a fost de 20 pe zi. Cele mai multe intervenţii au fost cele ale personalului S.M.U.R.D. Baia Mare- 67, urmate de cele ale paramedicilor staţiilor S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei şi Fărcaşa- 23, staţia S.M.U.R.D Târgu Lăpuş- 10, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă- 9 şi S.M.U.R.D. Vişeu de Sus- 8. 

 Pe parcursul săptămânii trecute, pompierii maramureşeni au executat 23 de intervenţii, din care câte 13- incendii, 8– alte intervenţii şi 2– întors din drum. Media acţiunilor a fost de aproximativ 3 pe zi.

Cele mai multe intervenţii au fost executate de Detaşamentul de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare- 9, Detaşamentul de Pompieri Sighetu Marmaţiei- 7, Secţia de Pompieri Vişeu de Sus- 2, respectiv Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş, Garda nr. 2 de Intervenţie Fărcaşa, Garda nr. 2 de Intervenţie Borşa şi Punctul de lucru Şomcuta Mare- câte 1 intervenţie. Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 1 intervenţie.

De la începutul anului, personalul I.S.U. Maramureş a executat în total 1616  intervenţii, cu o medie de circa 21 pe zi. Din total, acţiunile pe linie de pompieri au ajuns la 210, adică o medie de aproximativ 3 pe zi, iar cel al acţiunilor S.M.U.R.D. la 1406, cu o medie de circa 18 pe zi.

Şi specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş au avut  activitate susţinută în ultima săptămână. Ei au efectuat 29 controale din care 10- la instituţii publice, 8- la operatori economici, 4– la obiective de investiţii, 2– la Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv câte 1- la Servicii Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi mijloace de alarmare.

Personalul inspecţiei a constatat 34 de deficienţe, din care 19 au fost soluţionate. S-au aplicat 13 sancţiuni constând în 11 avertismente şi 2 amenzi, în cuantum de 1000 de lei.

În perioada analizată, inspectorii de specialitate au primit 4 cereri de avize de securitate la incendiu. Au fost emise 3 avize, întocmite 5 notificări pentru transportul deşeurilor periculoase şi respinsă 1 cerere de eliberare a autorizaţiei de securitate la incendiu. Pe parcursul săptămânii trecute, personalul inspecţiei de prevenire a participat la 3 exerciţii de alarmare, desfăşurate la două Servicii Private pentru Situaţii de Urgenţă şi un Serviciu Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe parcursul săptămânii trecute, personalul inspecţiei a mai participat la 6 exerciţii de evacuare desfăşurate la tot atâtea şcoli gimnaziale din localităţile Berinţa, Copalnic Mănăştur, Făureşti, Onceşti, Preluca Nouă şi Preluca Veche. În aceeaşi perioadă, specialiştii inspecţiei de prevenire au organizat 9 activităţi de informare preventivă privind modul de comportare în situaţii de urgenţă, la 6 şcoli şi trei lăcaşuri de cult din judeţ.

Informatii Cornel Babut, ISU Maramures

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA