Acasăsinucidere maramuresBIJUTIERIE RARĂ - Diamantul "Blue Moon", vândut la licitație unui miliardar din...

BIJUTIERIE RARĂ – Diamantul „Blue Moon”, vândut la licitație unui miliardar din Hong Kong pentru o sumă record

DISTRIBUIȚI

Un diamant albastru spectaculos de 12,03 carate a fost achiziționat, miercuri seara, la Geneva, în cadrul unei licitații organizate de casa Sotheby’s, pentru suma record de 48,4 milioane de dolari (48,6 milioane de franci elvețieni), relatează AFP.
Diamantul „Blue Moon” i-a revenit magnatului imobiliar Joseph Lau, condamnat în 2014 pentru corupție la Macao, capitala mondială a jocurilor de noroc, care a renumit piatra „Blue Moon of Josephine”, în semn de omagiu pentru fiica sa de șapte ani.

În ajun, miliardarul din Hong Kong, cheltuise 28,5 milioane de dolari pentru un diamant roz montat într-un inel, de 16,08 carate, redenumit imediat „Sweet Josephine”.

Potrivit persoanei care a condus licitația, „Blue Moon” a doborât mai multe recorduri, „cel pentru cel mai scump diamant, indiferent de culoarea sa, cel pentru cea mai scumpă bijuterie vândută la licitație, și cel pentru preț pe carat”.

Diamantul rectangular, cu dimensiunile de 1,55 centimetri pe 1,34 centimetri, fusese estimat înainte de vânzare la suma de 35-55 milioane de dolari.

Nu este prima dată când Joseph Lau (64 de ani) îi oferă fiicei sale bijuterii rare. În 2009, el a oferit, potrivit presei, 9,5 milioane de dolari pentru un alt diamant albastru, redenumit „Star of Josephine”.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA