AcasăNews AlertBIG BROTHER - Tot mai multe şcoli din judeţ îşi montează sisteme...

BIG BROTHER – Tot mai multe şcoli din judeţ îşi montează sisteme video de supraveghere

DISTRIBUIȚI

Tot mai multe şcoli din Maramureş apelează la sisteme suplimentare de supraveghere care să asigure siguranţa celor mici în unităţile de învăţământ. Asta reiese din ultimul raport prezentat de IPJ Maramureş la prefectura judeţului.

“A crescut numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar asigurate cu pază cu aproximativ 16% şi majoritatea sunt cu pază proprie. De asemenea, a crescut cel mai mult numărul unităţilor de învăţământ dotate cu sisteme de supraveghere video atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Ca şi număr de unităţi noi am estimat la 68 de unităţi care şi-au implementat aceste sisteme faţă de anul trecut”, a declarat cms. şef Marius Vele, Ordine Publică IPJ Maramureş.

În Maramureş, în acest moment, sunt nu mai puţin de 466 de locaţii unde sunt unităţi de învăţământ dar în multe dintre acestea funcţionează şi liceu şi şcoală generală şi grădiniţă. Instalarea acestor sisteme însă a dat rezultate.

”În general, în mediul rural peste 50% nu dispun de astfel de sisteme probabil şi datorită faptului că nu au fost înregistrate probleme pe parcursul anilor. În ceea ce priveşte infracţionalitatea sesizată în această perioadă la Poliţie au fost sesizate un număr de 17 infracţiuni, majoritatea furturi”, a mai spus Vele.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA