AcasăLifestyleBeneficiile terapiei prin desen la copii și adulți

Beneficiile terapiei prin desen la copii și adulți

spot_img

DISTRIBUIȚI

Terapia prin artă este un proces care îi poate ajuta atât pe copii, cât și pe adulți să depășească un episod negativ sau o perioadă stresantă. Exprimarea creativă prin desen este benefică pentru exprimarea sentimentelor, autocunoaștere și reconectarea cu sinele. Iată 3 motive pentru care să începi să desenezi.

Beneficiile terapiei prin desen la copii și adulți

Desenatul poate fi o formă de terapie prin artă, realizată sub îndrumarea unui specialist, dar și o modalitate individuală de relaxare și exprimare artistică, pe care o poate face orice copil sau adult acasă. Nu este nevoie de talent sau de abilități ieșite din comun pentru reușita acestui exercițiu creativ. Comandă instrumente de desen de pe Herlitz.ro și bucură-te de beneficiile reprezentării grafice a unor obiecte, persoane, peisaje sau figuri abstracte.

1. Exprimarea liberă a gândurilor și sentimentelor

Terapia prin desen poate fi un mod excelent de a ajuta copiii și adulții să-și exprime gândurile și sentimentele. Se poate oferi o varietate de instrumente de desen și teme deschise care pot încuraja o aprofundare a stărilor pe care le trezește un anumit eveniment sau o idee anume.

Totodată, gândurile negative pot fi explorate și exprimate cu ajutorul unor desene abstracte. Aceste exerciții pot contribui la eliberarea emoțională și, în același timp, la conștientizarea propriilor trăiri. Rezultatele obținute în cadrul terapiei pot fi discutate ulterior cu un specialist, pentru a identifica posibile probleme ascunse.

2. Conștientizarea momentului prezent

Desenatul și coloratul îi ajută pe copii și adulți să își elibereze mintea de avalanșa de gânduri și să se concentreze pe momentul prezent. Indiferent că alegi să realizezi un desen de la zero sau preferi o carte de colorat, efectul este asemănător. Atenția ta se va muta pe modul în care ții creionul, mișcările pe care trebuie să le faci, rezultatul pe care vrei să îl obții ș.a.m.d.

Această tehnică de concentrare pe trăirile momentului de față cât timp desenezi poate fi extrem de benefică pentru creier, deoarece îl învață sau îi impune acestuia să fie mai atent, mai conectat cu prezentul și mai productiv.

3. Reducerea stresului și anxietății

Terapia prin desen poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și altor sentimente negative. Atât conștientizarea propriilor trăiri și eliberarea emoțională, cât și concentrarea pe momentul prezent contribuie la obținerea sau îmbunătățirea stării de bine.

Desenatul poate fi folosit ca o modalitate de relaxare și permite creionarea sentimentelor într-un mod creativ, ceea ce ajută la reducerea nivelului de tensiune, stres, agitație și anxietate. Dacă lucrezi împreună cu un terapeut, acesta te poate îndruma spre tehnici și exerciții cu un grad mare de eficiență.

Copiii și adulți se pot bucura de multiple beneficii pe termen lung, dacă aleg să facă terapie prin desen sau pur și simplu să deseneze constant. Procesul contribuie la îmbunătățirea stării emoționale, autocunoașterii și conștientizării propriilor gânduri și trăiri, dar și la conectarea cu momentul prezent și eliberarea sentimentelor negative. În plus, reprezintă o modalitate excelentă de exprimare a sinelui și a unor idei.

Sursă foto: freepik.com

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA