AcasăLifestyleBeneficiile consumului de apă de la robinet față de apa îmbuteliată

Beneficiile consumului de apă de la robinet față de apa îmbuteliată

DISTRIBUIȚI

Apă de la robinet sau apă îmbuteliată? Mulți oameni aleg să bea apă îmbuteliată din motive precum puritatea, siguranța, comoditatea și gustul. Unii chiar consideră că apa îmbuteliată este mai „premium” decât apa de la robinet. Dar să fie oare chiar așa?

Iată câteva dintre beneficiile consumului de apă de la robinet, care vă vor convinge să nu mai cumpăraţi apă îmbuteliată!

Mai puține deșeuri

Cel mai evident beneficiu al consumului de apă de la robinet față de apa îmbuteliată este că nu creează deșeuri și vă ajută să nu produceţi deşeuri de plastic de unică folosință. Milioane de sticle de plastic ajung la gropile de gunoi în fiecare an. În plus, ştiaţi că este nevoie de 3L de apă de la robinet pentru a produce un litru de apă îmbuteliată? Sună scandalos, dar este adevărat. Consumul de apă de la robinet vă ajută să produceţi mai puţine deșeuri de plastic și să nu mai irosiţi apă în acest proces.

Mai accesibil

Iată un alt fapt scandalos: apa îmbuteliată poate costa până la de 2000 de ori mai mult decât apa de la robinet. Iată o ecuație pentru a demonstra cât de scumpă este apa îmbuteliată în comparație cu apa de la robinet: dacă aţi cumpăra 2 L de apă îmbuteliată pe zi, v-ar costa în jur de 2500 de lei la sfârșitul anului.

Mai bine pentru mediu

Există atât de multe moduri în care apa de la robinet este mai bună pentru mediu decât apa îmbuteliată. În primul rând, apa îmbuteliată necesită de la 1 la 2.000 de ori mai multă energie ca apă de la robinet. Când vă gândiți la fabricarea sticlelor, umplerea, expedierea și menținerea apei la rece în frigidere, este ușor să vedeți unde se duce energia. În același timp, producția de sticle de apă din plastic a eliberat mai mult de 2,5 milioane de tone de dioxid de carbon în atmosferă în 2006.

Mai sigur

Acest lucru va fi o surpriză pentru mulți oameni, dar apa îmbuteliată nu este de fapt „mai sigură” sau „mai sănătoasă” decât apa de la robinet. De fapt, apa de la robinet este chiar mai sigură de băut decât apa îmbuteliată datorită reglementărilor stricte și standardelor de siguranță stabilite prin legislație. Aceste standarde identifică contaminanții, substanțele chimice și microorganismele care pot fi prezente în apa de la robinet și stabilesc o limită sigură. În plus, apa de la robinet este, de asemenea, testată mai des decât apa îmbuteliată, ceea ce o face o opțiune mai sigură.

Gust mai bun

Un alt mare mit despre apa îmbuteliată este că are un gust mai bun decât apa de la robinet, însă cercetările arată contrariul. În majoritatea testelor oarbe, s-a constatat că apa de la robinet are un gust mai bun decât omologii săi îmbuteliați. Acestea includ teste de gust efectuate de ABC News, Universitatea din Boston, Centrul UDC pentru Nutriție, Dietă și Sănătate și BBC News.

Fara chimicale

Dacă vă place apa fără substanțe chimice toxice, cel mai bine este să rămâneți la apa de la robinet. Cele mai multe sticle de apă din plastic sunt fabricate din tereftalat de polietilenă sau PET, care poate transfera, în timp, substanțele chimice în apă (mai ales atunci când o sticlă de plastic este reutilizată).

Prin instalarea unui filtru de apă, vă asiguraţi că apa dvs. este şi mai curată şi lipsită de impurităţi. Canile filtrante ZeroWatter pentru filtrarea apei de la robinet sunt o opţiune excelentă, deoarece sunt foarte fiabile și performante.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA