AcasăActualitateSocialBCE - De azi intră în circulaţie noua bancnotă de 20 de...

BCE – De azi intră în circulaţie noua bancnotă de 20 de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

Banca Centrală Europeană (BCE) introduce astăzi în circulaţie noua bancnotă de 20 euro din seria „Europa”. Noua bancnotă are elemente de siguranță sporite, potrivit unui comunicat emis de BCE.

Bancnota are un nou element de siguranță, o „fereastră-portret” poziționată în hologramă. Privită sub o sursă de lumină, „fereastra” redă un portret al personajului mitologic Europa, vizibil pe ambele fețe ale bancnotei. Ca şi noile bancnote de 5 și 10 euro din seria “Europa”, bancnota de 20 de euro include „un număr verde-smarald” și un portret al Europei în filigran.

Mai multe informaţii legate de noua bancnotă sunt oferite într-un videoclip numit „Descoperă noua bancnotă de 20 de euro”, disponibil în 23 de limbi ale Uniunii Europene pe website-ul www.noile-bancnote-euro.eu.

Noile bancnote de 20 de euro vor înlocui treptat bancnotele de 20 de euro din prima serie, care vor fi retrase din circulație.

Bancnota de 20 de euro cea de-a treia din seria „Europa”. Cea de 5 euro a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată de cea de 10 euro, la sfârșitul lunii septembrie, anul curent. Bancnotele din seria ‘Europa’ cu denominări mai mari (20 de euro, 50 de euro, 100 de euro, 200 de euro și 500 de euro) vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani. În paralel, actualele bancnote euro, emise în luna ianuarie 2002, vor fi retrase treptat din circulație.

Digi24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA