AcasăLifestyleBCA vs. cărămidă: avantaje și dezavantaje

BCA vs. cărămidă: avantaje și dezavantaje

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/nz-cBSChvUw

 

Atunci când construiești, una dintre principalele griji este folosirea celor mai bune materiale, întrucât calitatea lor poate fi garanția rezistenței și a stabilității construcției. Astfel, de cele mai multe ori, alegerea variază între două materiale de construcții: BCA și cărămidă. Iată care sunt avantajele și dezavantajele acestor materiale și cum te ajută acestea să construiești eficient.

BCA–avantaje și dezavantaje

Betonul celular autoclavizat (BCA) este un material cu proprietăți foarte bune atât în ceea ce privește construirea cât și în ceea ce privește izolarea. Din acest motiv, blocurile BCA au devenit foarte apreciate și în prezent fac parte din structura multor construcții. Aici vedeți costurile la BCA  ca să vă puteți stabili un buget clar.

 

Pe lângă blocurile de BCA, mai aveți nevoie și de un mortar, pe care să îl folosiți ca liant. Acesta va monolitiza structura, prinzând fiecare cărămidă BCA într-un tot unitar.

BCA-ul este un material cu o structură aerată, care asigură performanțe termice ridicate. Clădirile din BCA sunt proiectate să respire, structura aerată ajutând foarte mult în acest sens. Din acest motiv, nu este nevoie de o dispunere a unei izolații termice suplimentare, tocmai pentru că materialul de construcție este un izolator foarte bun.

Ușorul dezavantaj al acestui material este acela că nu poate fi folosit decât combinat cu betonul. De asemenea, blocurile BCA necesită finisaje care să închidă structura, iar aici vorbim despre tencuirea locuinței, pentru a păstra caracteristicile izolante ale materialului. BCA-ul protejează clădirea, astfel că o casă realizată din acest material nu va avea de suferit din cauza apariției condensului. Ar mai trebui să știi că durata de construcție a unei case din BCA este mai mică decât cea a unui imobil convențional și chiar a uneia din cărămidă.

Cărămidă–avantaje și dezavantaje

În ceea ce privește cărămida, vom vedea că există similitudini în raport cu elementele din BCA, însă pe de altă parte cele două materiale de construcții sunt foarte diferite.

Cărămida poate fi de mai multe tipuri, așa că și performanțele pot fi diferite. Spre exemplu, cărămida plină, numită și cărămidă portantă, este foarte rezistentă din punct de vedere mecanic, rezistând la majoritatea solicitărilor. Pe de altă parte, cărămida cu goluri are avantajul că termoizolează eficient, tocmai  datorită acestei soluții constructive.

Ca și în cazul blocurilor BCA, cărămida este un material natural, care are nevoie de un liant, un mortar pentru zidărie. Acesta trebuie să fie rezistent și să asigure stabilitatea construcției.

 

Cărămida este un material care rezistă foarte bine la mișcări seismice, așa că, de cele mai multe ori, beneficiarii înclină să aleagă acest material. Datorită modelului țesut, este destul de greu ca un perete din cărămidă să cedeze, iar acest lucru contează enorm mai ales dacă vorbim despre locuințe cu regim mare de înălțime.

Cărămida nu arde, fiind un material care protejează foarte bine din acest punct de vedere; datorită structurii compacte, nici nu permite infiltrarea apei la nivel de structură.

Dezavantajul ușor al cărămizilor este acela că reprezintă o categorie costisitoare de materiale de construcții, iar acest lucru este adesea un inconvenient.

 

BCA sau cărămidă, alegerea poate fi dificilă mai ales dacă nu ești familiarizat cu detaliile tehnice ale materialelor. Acum, după ce ai citit, va fi mai ușor să alegi materialul potrivit pentru tine și pentru casa ta.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA