Acasă Actualitate Social Bătrânețe, haine grele. Peste 3.800 de pensionari maramureșeni sunt executați silit din...

Bătrânețe, haine grele. Peste 3.800 de pensionari maramureșeni sunt executați silit din cauza restanțelor la banci, taxe, amenzi

DISTRIBUIȚI

Vesti proaste pentru aproape 4.000 de pensionari din Maramureș, care au luat credite si nu le-au mai putut plati, au taxe neachitate la stat sau au riscat pentru altii acceptand sa fie giranti. Pensiile acestora au fost poprite, astfel ca lunar primesc cu o treime mai putini bani decat ar fi normal.
Cele mai multe cazuri sunt datorită datoriile către bănci – 1.308 cazuri, neplata impozitelor, taxelor şi a amenzilor – 1.284, respectiv reţineri prin executori – 452 de cazuri, pensii de întreținere – 371, propriri judecătorești – 267 cazuri. Lucica Pop, directorul Casei de Pensii Maramureș, a declarat ca in majoritatea cazurilor este vorba de datorii la banci: ”Din pacate, peste o mie dintre acesti pensionari au acumulat datorii la bănci sau au acceptat sa fie giranti. Pentru ca niste oameni ce ar putea fi numiti iresponsabili nu isi mai platesc ratele, ajung batranii sa ramana fara o parte din pensie, in multe cazuri si asa mica. Instituţia noastră este obligată, la cererea creditorilor, să procedeze la indisponibilizarea sumelor care fac obiectul popririlor înfiinţate de organele de executare şi la virarea lor în conturile indicate de acestea. Executarea silită pentru cei 3.812 de pensionari o facem doar în baza unor hotărâri judecătoreşti sau titluri executorii, iar suma reţinută nu poate depăşi o treime din cuantumul pensiei”.
G. Ciascai

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA