AcasăOPINIIBăsescu, la final

Băsescu, la final

DISTRIBUIȚI

De când nu a mai apărut Băsescu într-un talkshow să dea din mîini şi să ne explice ca la proşti…inexplicabilul? Situatía s-a schimbat repede şi e departe de a stabiliza.
Băsescu pierde teren şi nu are mijloace, cel puţin deocamdată, să oprească această evoluţie. Aproapea că nu mai contează. Rămîne totuşi o întrebare, singura de fapt- când va pleca de la Cotroceni.
Lumea e cu ochii pe ceas şi – dat fiind eşecul grav al preşedinţiei sale – mulţi sunt cu ochii pe ceas pentru că nu mai văd rostul lui ca şef al statului. Ajuns sub zece la sută în încrederea populaţiei, ar trebui singur să se gîndească la o ieşire din scenă. Unii spun că ar trebui să-şi dea demisia. Alţii spun că o va face după alegerile parlamentare.
În timpul protestelor din piaţa Universităţii Băsescu a evocat această posibilitate. Să nu uităm, că în cîteva prilejuri a oferit să se retragă în schimbul modificării Constituţiei. Adică, dacă vreţi să scăpaţi de mine, daţi ceva la schimb – adoptaţi Constituţia mea!
Acum însă iniţiativa a trecut la USL care dacă vrea il suspendă. Dar USL vrea să îl suspende sau preferă să îl lase să plece la termen, în 2014? PSD şi PNL au păreri diferite. Zilele trecute a avut loc un nou episod al aceste psihodrame. Hrebenciuc, reapărut brusc în prim plan, a spus că până în febrarie nu este pe ordinea de zi, avem întii alegerile locale şi parlamentare, apoi instalarea noului guvern, reunirea Parlamentului, şi abia apoi vine rîndul lui Băsescu.
Asta înseamnă cel mai devreme în februarie, suspendare lui Băsescu va intra pe ordinea de zi a USL. Ponta, intrebat intr-o emisiune tv dacă va fi sau nu suspendat Băsescu, a răspuns diplomatic că depinde de comportamentul lui Băsescu. În traducere, daca mai face pe preşedintele jucător USL va reacţiona suspendîndu-l!
Suntem aşadar în plin război rece între palatele Victoria şi Cotroceni. Perdantul e deja cunoscut…
Stelian Tănase

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA