AcasăEvenimentSportBARAJUL PENTRU MONDIALE - Lotul naționalei feminine de handbal are șase jucătoare...

BARAJUL PENTRU MONDIALE – Lotul naționalei feminine de handbal are șase jucătoare de la HCM Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Selecționerii Tomas Ryde și Bogdan Burcea au dat publicității lotul cu care naționala feminină de handbal va aborda barajul Campionatului Mondial cu finalista ediției trecute, Serbia. Meciul tur este programat pe 6 iunie, la Kraljevo, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, la Cluj.

Numele celor 19 jucătoare, care se vor reuni la 30 mai, la Cluj:

Portari: Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), Ionica Munteanu (SCM Craiova), Denisa Dedu (ASC Corona Brașov)
Extreme: Valentina Ardean-Elisei (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (ASC Corona Brașov), Ada Nechita (HC Baia Mare), Laura Chiper (ASC Corona Brașov)
Pivoţi: Timeea Tătar (HCM Baia Mare), Florina Maria Chintoan (”U” Cluj), Oana Manea (CSM București)
Linia de 9 mteri: Cristina Neagu (Buducnost Podgorica), Aurelia Brădeanu (ASC Corona Brașov), Claudia Maria Constantinescu (HC Zalău), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Eliza Iulia Buceschi (HCM Baia Mare), Melinda Geiger (HCM Baia Mare), Patricia Vizitiu (CSM București), Clara Vădineanu (HCM Râmnicu Vâlcea), Gabriela Mihalschi (HCM Roman)
Luciana Marin şi Crina Pintea nu au fost convocate din cauza unor probleme medicale.

România a înfruntat Serbia și la barajul pentru Europenele din 2012, competiție la care tricolorele s-au calificat dramatic, după 27-29 în deplasare și 21-19 pe teren propriu. La Euro 2010, România a câștigat clar, cu 40-28.

Noul selecţioner al reprezentativei feminine de handbal, suedezul Tomas Ryde, a avut cuvinte de laudă la adresa noilor sale eleve, însă a apreciat că mai este nevoie de o îmbunătăţire a aspectelor tactice. Tomas Ryde, fost tehnician al ţării sale natale, în două rânduri, este câştigător al Ligii Campionilor cu Viborg, în 2006, şi campion al Danemarcei în 2006 şi 2008, şi al Cupei, în 2007 şi 2008.

Noul selecționer a ratat cucerirea celui de-al zecelea Trofeu Carpați, și al nouălea consecutiv, la Cluj, în luna martie, după ce România a fost învinsă de Suedia în finală, scor 26-17 (14-6).

Programul integral al barajului pentru CM, din zona europeană:
Austria – Ungaria
Olanda – Cehia
Ucraina – Polonia
Spania – Slovacia
Germania – Rusia
Franța – Slovenia
Croația – Suedia
Muntenegru – Islanda

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA