AcasăEvenimentBănuiţi de înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul” identificaţi de poliţiştii băimăreni

Bănuiţi de înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul” identificaţi de poliţiştii băimăreni

spot_img

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au reuşit identificarea a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea unei tentative la înşelăciune. Aceştia, în vârstă de 33 de ani, în 10 decembrie a.c., în timp ce erau încarceraţi în Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa, au încercat să înşele o băimăreancă. Femeia însă a dat dovadă de precauţie şi astfel a evitat să le devină victimă.

Ea a declarat că, în timp ce se afla acasă, a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi poliţist. Acesta i-a spus că fiica ei a accidentat o persoană şi pentru a fi exonerată de orice vină trebuie să trimită, cât mai urgent, suma de 2000 Euro pe numele Ciulin Iordan. Băimăreanca nu s-a lăsat pradă emoţiilor unei astfel de veşti şi nu a acţionat pripit. Ea a sunat-o pe fiica ei şi a aflat că nimic din ce i s-a spus la telefon nu era adevărat. Atunci şi-a dat seama că de fapt a fost vorba despre o tentativă la înşelăciune şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii băimăreni au solicitat Penitenciarului Mărgineni efectuarea unei percheziţii în camera în care sunt încarceraţi cei doi. În urma controlului efectuat a fost găsit un telefon mobil, mai multe cartele şi înscrisuri. Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Pentru a evita să deveniţi victime ale unei astfel de infracţiuni, poliţiştii maramureşeni vă recomandă să aveţi în vedere următoarele aspecte: Înainte de a oferi ajutor necondiţionat şi de a efectua orice demers în acest sens, verificaţi informaţiile primite. În prezentul tip de înşelăciune, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce; starea de şoc şi teama sunt cele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în aceste situaţii. 

Oricine poate fi victima unui accident, dar într-un asemenea moment critic, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Este adevărat că unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, însă nu este cazul serviciilor medicale de urgenţă. Nici victima şi nici autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale, să depună plângere la Poliţie sau să rezolve incidentul uzând de poliţa de asigurare auto obligatorie;

Chiar dacă persoana care vă face anunţul despre incident se recomandă ca având calităţi oficiale, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acţiune. În niciun caz nu daţi crezare imediat unor poveşti lacrimogene, presărate cu elemente din viaţa reală, anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia din surse credibile;

În niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, sperând astfel că îi veţi ajuta pe cei dragi – riscaţi să cădeţi în plasa întinsă de infractorul care a profitat abil de naivitatea şi lipsa dumneavoastră de informare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA