Acasăsinucidere maramuresBani pentru intretinerea lagarului de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau

Bani pentru intretinerea lagarului de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vaticanul a oferit 100.000 de euro unui fond international destinat finantarii sitului fostului lagar de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau (sudul Poloniei), a anuntat luni conducerea muzeului, preluata de AFP. 
“Suma nu este mare, dar posibilitatile noastre sunt limitate. Este totusi expresia intregului nostru sprijin pentru proiectul Fundatiei Auschwitz-Birkenau”, a spus cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Sfantului Scaun, citat intr-un comunicat la muzeului.
Vaticanul este al 31-lea stat care participa la acest fond, al carui obiectiv este strangerea a cel putin 120 de milioane de euro, suma ce ar permite alocarea anuala a 6-7 milioane de euro pentru intretinerea fostului lagar. Acesta se intinde pe 200 ha si cuprinde 155 de constructii in stare buna si 300 in ruine.
In conturile fundatiei au fost varsati pana in prezent 67 de milioane de euro din cele 102 milioane promise. Guvernul german a alocat in acest scop 60 de milioane de euro. Circa 1,6 milioane de oameni, dintre care aproape 1 milion de evrei din diferite tari europene, au pierit intre 1940 si 1945 in lagarul nazist Auschwitz-Birkenau, infiintat de Germania nazista in sudul Poloniei ocupate. Lagarul, transformat in muzeu si devenit simbol al holocaustului, are anual peste un milion de vizitatori. (Sursa: Agerpres.ro.)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA