AcasăActualitateSocialBANI DE LICEU - Termenul limită pentru depunerea cererilor 1 octombrie

BANI DE LICEU – Termenul limită pentru depunerea cererilor 1 octombrie

spot_img

DISTRIBUIȚI

BANI DE LICEU Câteva mii de liceeni maramureșeni vor beneficia și anul acesta de sprijin  financiar prin intermediul programului Bani de liceu.
BANI DE LICEU  Programul se desfășoară de peste 12 ani.

Prin intermediul acestuia se acordă sprijin financiar elevilor din licee și școli de artă sau meserii, care provin din familii în care veniturile sunt modeste.

Programul se derulează și pe parcursul anului școlar 2016/2017. Elevii maramureșeni care doresc să beneficieze de acest sprijin trebuie să își pregătească cererile și dosarele.

Potrivit calendarului de desfășurare elevii mai au la dispoziție doar 10 zile pentru a-și depune cererile, termenul limită stabilit fiind 1 octombrie.

Cererile se depun la secretariatele unităților de învățământ la care studiază solicitanții.

La dosar aceștia vor trebui să anexeze actele de identitate și după caz inclusiv pe cele ale celorlalți membrii ai familiei, precum și actele doveditoare în original care atestă veniturile realizate de membrii familiei.

Adriana Meșter, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, spune că ulterior, respectiv până pe 23 octombrie, vor fi efectuate anchetele sociale, iar pe 28 octombrie va fi afișată online lista beneficiarilor.

Cei nemulțumiți vor putea depune contestații până cel târziu pe 2 noiembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice până pe 6 noiembrie.

Adriana Meșter reamintește că programul prevede acordarea de suport financiar care este însă condiționat de prezența zilnică la școală.

Beneficiarii programului sunt elevii care provin din familii în care venitul mediu lunar realizat pe ultimele trei luni pe membru este mai mic sau egal cu 150 lei.

De menționat că în anul școlar 2015-2016 aproape 1.600 de elevi maramureșeni au beneficiat de cei 180 de lei care se acordă lunar inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat.

C.A.

Citeşte şi SCHIMBARE PENTRU ELEVI – Laptele și cornul, înlocuite de o masă caldă

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA