AcasăActualitatePoliticBALVANYOS - Universitatea de Vară de la Băile Tușnad reunește, din nou,...

BALVANYOS – Universitatea de Vară de la Băile Tușnad reunește, din nou, separatiști

spot_img

DISTRIBUIȚI

BALVANYOS În perioada 19-24 iulie 2016, la Băile Tușnad, se organizează Universitatea de Vară și Tabără Studențească ‘Bálványos’. 

BALVANYOS Fundația Pentru Minorități – Pro Minoritate (Budapesta) și Consiliul Tineretului Maghiar din România (Cluj) organizează cea de-a 27-a ediție a Universității de Vară și Taberei Studențești ‘Bálványos’, la Băile Tușnad.

Motoul ediției este „Am fost, suntem și vom fi acasă în Europa”.

„În urma crizei refugiaților și a migranților, a atentatelor din noiembrie 2015 din Paris și a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană se conturează o schimbare majoră în ceea ce privește conceptul european, schimbare care implică un proces de regândire a identității europene, a colaborării statelor membre și a viitorului Europei Centrale și de Est. De aceea, motoul universității de vară din acest an se referă la trei teme mari: 1. prezentul și viitorul identității europene, creștine, 2. locul și creșterea rolului Europei Centrale și de Est, 3. prezentul și viitorul UE, aspectele colaborării și situația de după Brexit”, anunță comunicatul de presă.

Ce teme vor aborda

Sursa citată adaugă: „Pe lângă acestea vor fi abordate temele clasice ale universității de vară: situația maghiarilor de pretutindeni, problemele cooperării economice, ale diferitelor tipuri de autonomie, ale educației și culturii, precum și teme legate de demografie, protecția mediului. Câteva titluri de discuții și mese rotunde: Ce fel de Europă ne dorim? Există oare o viziune creștina pentru Europa? Migrație în Europa. Crimele comunismului. Alegeri în țările Bazinului Carpatic. Europa regiunilor. Mafia pădurilor versus activiștii verzi. etc”.

Cine va participa

La dezbaterea din 23 iulie vor participa doar politicieni cu idei separatiste: premierul ungar, Orbán Viktor, europarlamentarul Tőkés László şi Németh Zsolt, președintele comisiei de politică externă a Parlamentului de la Budapesta. Vor fi prezenți politicieni, miniștri, secretari de stat, parlamentari, aleși locali, oameni de afaceri, cercetători din Ungaria, România, Slovacia, Ucraina, Serbia, invitați din Catalonia, Țara Bascilor, Tirolul de Sud, landul german Bavaria, Găgăuzia, Republica Moldova. Au fost invitați liderii tuturor partidelor maghiare din România, dar și politicieni și experți români.

Accesul publicului se va face pe bază de brățară. Intrarea va fi gratuită zilnic până la ora 16, după care intrarea se va face plătind o taxă de 10 lei. Accesul presei este gratuit, pe bază de acreditare.

Între timp, Marko Attila rămâne de negăsit, în ciuda mandatului european de arestare pe numele său.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA