AcasăMARAMURESUL ISTORICBalul cadelor didactice din Vișeu de Sus a reunit 800 de dascăli

Balul cadelor didactice din Vișeu de Sus a reunit 800 de dascăli

spot_img

DISTRIBUIȚI

Aflat la a III-a ediţie, Balul cadrelor didactice din Vișeu de Sus a adunat sub aceeași cupolă 800 de cadre didactice, faţă de 600, câte au fost prezente anul trecut. Educatorii, învăţătorii şi profesorii au sărbătorit Ziua Internaţională a Educaţiei, declarată la nivel mondial în 5 octombrie, iar organizatorul a fost, și în acest an, deputatul Gheorghe Șimon, care își ține o promisiune făcută electoratului din Colegiul 5, Borșa – Vișeu. Invitaţii au sosit la Vişeu de Sus din Borşa, Vişeu, Moisei, Leordina, Petrova, Ruscova, Repedea, Poienile de Sub Munte, Săcel, Bogdan Vodă, Iued, Botiza şi Poienile Izei. Alături de cadrele didactice au fost prezenţi inspectori şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, primari, viceprimari şi oficialităţi ale judeţului: Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, Florin Tătaru, deputat PSD, Sorin Bota, senator PSD, Dragoş Titea, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, prefectul Anton Rohian, primarii Nocolae David din Ieud şi Vasile Coman din Vişeu de Sus.

Petrecerea poate fi caracterizată prin bucate alese, muzică de bună calitate şi folclor. Participanţii i-au aplaudat la scenă deschisă pe Costel a Morăriţei, Ancuţa Timiş, Carmen Şteţco şi Ansamblul Folcloric “Vişeul” cu soliştii Alexandra Hapca şi Raluca Şimon. Prezentatorul spectacolului a fost Octavian Butuza.

Senatorul Liviu  Marian Pop a venit la petrecere cu veşti bune pentru profesori

Senatorul Liviu Marian Pop le-a vorbit celor prezenţi despre cum s-a născut ideea de a sărbători Ziua Educaţiei şi a dat şi o veste bună participanţilor: “Vestea bună pentru noi, dascălii, este aceea că a intrat în finanţare programul pentru dezvoltare profesională în valoare de 150 de euro, bani pe care i-am avut şi în 2009 şi pe care i-am pierdut. Prin grija extraordinară a domnului ministru Teodorovici şi sub patronajul premierului României, de astăzi se finanţează din nou acest program. Sper să intrăm cât mai repede în posesia lor”.

Gheorghe Şimon: “Vă mulţumesc că existaţi, că ne-aţi educat, că ne formați copiii”

Deputatul Gheorghe Şimon le-a vorbit cadrelor didactice cu emoţie: “Am reuşit să fac această manifestare cu ajutorul prietenului meu, senatorul Liviu Marian Pop, o manifestare ce se vrea a fi o manifestare a dumneavoastră, o întâlnire a dumneavoastră care să vă dea prilejul de a vă cunoaşte mai bine, de a discuta între dumneavoastră pentru a vedea ce puteţi face mai bine la grădiniţă, la şcoală sau la liceu. Nu în ultimul rând, am dorit să avem alături de noi şi administraţia, primarii şi viceprimarii, dar şi reprezentanţii dumneavoastră în Parlamentul României. Anul trecut nu am fost în campanile electorală şi am ţinut să facem acest eveniment. Vă mulţumesc că existaţi, că ne-aţi educat, că ne-aţi educat copiii şi vă doresc să aveţi puterea să mai treacă prin clasele dumneavoastră multe alte generaţii. Doresc să ne vedem la anul în această formulă sau într-o formulă şi mai numeroasă.”

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: “Sărut mâna, domnilor profesori!”

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş a ajuns la Vişeu după ce a participat la o manifestare similară la Seini: “Tocmai am venit de la Seini unde am avut o manifestare absolut similară, chiar dacă nu au fost atât de multe cadre didactice, dar au luat modelul pe care aici, deputatul Gheorghe Şimon şi senatorul Liviu Pop l-au implementat. Prima dată când am fost la dumneavoastră am crezut că, fiind an electoral, ţin această manifestare pe care o să uite să o mai facă, dar iată că au făcut-o şi în 2012 şi în 2013. De aceea îl felicit pe deputatul Gheorghe Șimon, care este un om de nădejde al zonei, pe care PSD se bazează nu de ieri, nici de azi, ci de multă vreme şi face foarte multe pentru comunitatea pe care o reprezintă. Vă spuneam că am fost la Seini şi acolo i-am întâlnit pe profesorii mei cu care am crescut, care m-au educat şi învăţat. Ca şi pe ei, vă salut şi pe dumneavoastră cu <<Sărut mâna>>.”

Gabriela Tulbure: Ziua cadrelor didactice sărbătorită cu fastul cuvenit și în Seini”

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, directorul școlilor seinene, Mihai Pop, alături de adjuncții din echipa sa, Ioana Gabriela Kadar și Dan Costantea au organizat, în parteneriat cu Primăria Seini, o întâlnire între generațiile de cadre didactice seinene într-un cadru plăcut, plin de emoție și nostalgie. Au fost alături de sărbătoriții acestui eveniment și senatorul Sorin Bota, deputatul Florin Tătaru, ministrul secretar de stat, Dragoș Titea, vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, Lioara Coroiu de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educaționala MM, Mircea Coroiu, inspector școlar IȘJ MM, viceprimarul Octavian Bodea ș.a. A fost prezentată o selecție de imagini de arhivă și actuale cu cadrele didactice. Cei prezenți au încurajat acțiunea, îndemnând la perpetuarea ei”, a declarat Gabriela Tulbure, primarul orașului Seini.

Biroul de presă al PSD Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA