spot_img
AcasăEvenimentBĂIMĂREANUL SALVATOR – Adrian Marcu i-a salvat viața unui coleg de serviciu...

BĂIMĂREANUL SALVATOR – Adrian Marcu i-a salvat viața unui coleg de serviciu din Munchen

DISTRIBUIȚI

BĂIMĂREANUL SALVATOR Un electrician din Maramureș a ajuns în presa din Germania după ce i-a salvat viața unui coleg de serviciu, care s-a electrocutat la 380 de volți.

Romanul a fost prompt și i-a aplicat o manevră de resuscitare neamțului. Fapta lui a fost prezentată în presa locală din Munchen, Bavaria, iar salvatorul va primi miercuri o distincție.

Adrian Marcu are 29 de ani. Este jucător profesionist de handbal însă lucrează și ca electrician. În timp ce lucra într-un mall a fost martorul unui incident șocant. Un coleg în vârstă de 61 de ani, s-a electrocutat cu un cablu neizolat. Fără să stea pe gânduri, Adrian a sărit imediat în ajutorul victimei. L-a ajutat un camarad polonez.

Adrian Marcu: ”A scos niște cabluri din tavan și unul dintre ele l-a lovit pe mână, unde avea verigheta. Prima întrebare pe care mi-au pus-o și polițiștii criminaliști: Aveți cursul de prim ajutor făcut? Și, da, îl făcusem înainte cu doi ani aici, în Germania.”

De aceea, fără să se piardă cu firea, Adrian a știut imediat ce manevră să-i aplice bărbatului: ”Am venit înapoi în alergare, l-am văzut pe colegul meu stând pe schelă, am împins-o doi metri mai încolo ca să n-am contact cu cablul. Știam că trebuie masaj cardio-respirator dacă omul își pierde cunoștința.”

Presa germană, care a relatat evenimentul, i-a făcut pe cei doi eroi. ”Cei doi s-au luptat timp de 20 de minute pe schela îngustă, la o înălțime de doi metri și jumătate, până la sosirea pompierilor și a medicilor”, scrie presa bavareză.

Acum, autoritățile din Bavaria vor sa le ofere eroilor câte o distincție.

Tudor Marta, Baia Mare, prieten:  ”Mă așteptam să reacționeze în asemenea mod într-o situație de forță majoră și mă bucur că a salvat viața unui om. Este o persoană sufletistă, săritoare, educația și spiritul de echipă au făcut să reacționeze așa. Bravo și sunt mândru că am un asemenea prieten.”

Bărbatul căruia Adrian i-a salvat viața n-a apucat încă să-i mulțumească, însă tânărul îl așteaptă la ceremonia de mâine. (protv.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA