spot_img
AcasăEvenimentSportBăimăreanca Ildiko Kerekes - Barbu ne prezintă noul portar achiziționat de Oltchim!...

Băimăreanca Ildiko Kerekes – Barbu ne prezintă noul portar achiziționat de Oltchim! Șumi a fost colegă cu Silvia Navarro la Itxako

DISTRIBUIȚI

Oltchim Rm. Vîlcea a reuşit ieri al patrulea transfer de marcă. Campioana României a obţinut semnătura unuia dintre cei mai buni portari din lume, Silvia Navarro, goalkeeperul “naţionalei” Spaniei, cu care a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din decembrie 2011.

Silvia Navarro e cel mai scund portar din Liga Campionilor! Are doar 1,70 metri, dar a avut în ultimii ani prestaţii extraordinare. Datorită paradelor ei, Itxako a ajuns în 2011 în finala Ligii Campionilor, a cîştigat cu Spania medalia de argint la Euro 2008 şi bronzul la Mondialul brazilian, în 2011.
“Navarro a fost, de departe, cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din Brazilia. Nu a fost aleasă în echipa ideală pentru că a trebuit inclusă acolo şi o handbalistă de la echipa gazdă”, a declarat preşedintele Oltchimului, Petre Berbecaru.
Conform statisticilor însă, Navarro a fost de departe numărul 1. A avut un procentaj senzaţional pe tot turneul final (42 la sută), avînd în şapte partide disputate nu mai puţin de 108 parade salvatoare!

“Un om mic, cu o inimă mare”
Băimăreanca Ildiko Kerekeș-Barbu (Șumi) – FOTO (campioană națională de juniori cu CSȘ 2 Baia Mare, campioană mondială de tineret cu antrenorul Ioan Băban, componentă de bază a echipei Șuorul-Construcții Baia Mare), fost portar al “naţionalei” şi Oltchim, a jucat trei sezoane alături de Silvia la Itxako. O cunoaşte foarte bine.
“E un portar de mare valoare. E scundă, dar compensează prin alte calităţi. Nu am văzut la nimeni o asemenea viteză de reacţie ca a ei. Plus că are plasament, intuiţie. Munceşte enorm la antrenamente. Un om mic, modest, dar cu o inimă mare”, a caracterizat-o Ildiko.

Silvia Navarro a uluit lumea handbalului prin două partide senzaţionale. Prima a fost returul semifinalei Ligii Campionilor cu Gyorul, în 2011. A avut nu mai puţin de 23 de mingi apărate, un procentaj de aproape 60 la sută, şi echipa sa, Itxako, s-a calificat în finală.
Apoi, la Mondialul din Brazilia, din decembrie 2011, în meciul din sferturile de finală, dintre Spania şi Muntenegru, Navarro a stabilit nişte recorduri greu de egalat! 28 de parade, 65 la sută procentaj, în condiţiile în care le avea în faţă pe Bojana Popovici şi Katarina Bulatovici!

Printre colegele de echipă de la Itxako, Silvia are două porecle. I se spune “Tranquila” sau Barrichello. “Tranquila” (Liniştita) vine tocmai de la faptul că e chiar opusul acestei stări. “Aşa cum e în poartă, ţopăie tot timpul, se agită, ţipă, aşa e şi în viaţa de zi cu zi. Şi cînd dă cu mopul, o face alergînd”, a povestit Ildiko. O altă poreclă e Barrichello, după numele pilotului brazilian de Formula 1. Asta pentru că-i place să conducă în viteză, fiind prinsă de radar, pe autostradă.
“Nu am văzut la nici un alt portar din lume o viteză de reacţie ca a Silviei. Transferul ei e un mare plus pentru Oltchim” (Ildiko Barbu, fostă coechipieră la Itxako) (sursa: gsp.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA