spot_img
AcasăActualitateSocialBaia Sprie. Bătrânii șahiștii de la cămin, la un simultan cu marele...

Baia Sprie. Bătrânii șahiștii de la cămin, la un simultan cu marele maestru Dieter Nisipeanu!

DISTRIBUIȚI

Pop Ioan Daniel (PID), preşedintele Clubului de Șah Municipal Baia Mare, împreună cu directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Baia Sprie. Vasile Gherman, au ţinut să organizeze un simultan între Dieter Nisipeanu şi cei mai buni şase jucători de şah de la instituţia mai sus menţionată.
Directorul Gherman organizează mai multe competiţii pentru iubitorii de şah, atât pe plan local, cât şi cu alte unităţi de acelaşi profil din judeţ. La întrebarea pusă lui PID cu privire la organizarea simultanului, acesta a ţinut să ne precizeze:
,,Când am organizat perioada de pregătire a lotului României, Vasile Gherman mi-a sugerat ideea că ar fi frumos să organizăm un simultan între unul din cei mai buni şahişti al ţării şi jucătorii din Cămin. Am ţinut cont de sugestie şi iată că la prima ocazie am organizat această manifestare”.
Cei şase care au reprezentat oraşul Baia Sprie în confruntarea cu marele maestru Dieter Nisipeanu au fost: Reisfeld Zoltan, Teglaş Carol, Ilie Cînţa, Ioan Cînţa, Gheorghe Coroian şi Ioan Comloşi.
Ilie Cînţa, care este din Chiuzbaia (partea cultă a oraşului!), cel mai bun jucător, câştigător al majorităţii competiţiilor la care a participat, ne-a declarat:
”Mă simt foarte onorat să pot să joc cu cel mai bun şahist din România. Mă simt mândru de faptul că am avut posibilitatea să mă confrunt cu un fost campion european. Pentru mine a fost un eveniment pe care nu îl voi uita niciodată.”
Horia Crișan

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA