Acasă Administrație BAIA MARE - Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri...

BAIA MARE – Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri moderne și funcționale

DISTRIBUIȚI

Etapa modului haotic în care în ultimii 20 de ani au fost date autorizaţii pentru diverse construcţii sau amplasarea unor chioşcuri, fie ele și de distribuție a presei, care mai mult încurcă decât sunt de folos, se apropie de sfârșit.

Primarul Cătălin Cherecheș este hotărât și rămâne ferm pe poziție în ceea ce privește modul inestetic, nelegalitatea și oportunitatea amplasării și funcționării chioșcurilor pe raza municipiului Baia Mare.

De multe ori astfel de construcţii sunt vandalizate şi folosite pe post de toaletă publică sau de adăpost de noapte pentru boschetari.

Strategia municipalității vizează demolarea și amplasarea de noi chioșcuri moderne și funcționale.

Şi în ceea ce priveşte celelalte chioşcuri de pe raza oraşului nostru, edilul băimărean are de gând să verifice dacă amplasarea lor este oportună sau pot fi găsite alte soluţii care să mulţumească cetăţenii atât din punct de vedere practic, cât mai ales estetic.

Au fost numeroase reclamaţii din partea băimărenilor, aceste zone devenind adevărate focare de mizerie. De mult timp a fost analizată situația tuturor chioşcurilor de pe raza municipiului şi unora fiindu-le autorizaţia expirată au fost desfiinţate.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „De câțiva ani tolerăm construcții amplasate nelegal având ca obiect de activitate atât vânzarea presei cât și alte activități de comerț. Am definitivat proiectele pentru noile chioșcuri moderne, cu încadrare într-o estetică corectă, civilizate, care să ofere atât cetățenilor cât și comercianților posibilitatea desfășurării unui comerț la standardele pe care le vedem orașele din Europa.

În această săptămână va fi demarată licitația pentru ocuparea domeniului public având ca scop amplasarea de chioșcuri după modelul, proiectul, pe care îl vom oferi noi autoritatea locală.

Sunt 40 de puncte în oraș unde vor fi desfășurate astfel de activități și invităm pe toți cei interesați să răspundă invitației noastre și să participe la licitația cu strigare care va avea loc, conform prevederilor legale, la mijlocul lunii aprilie.

Având în vedere proiectele de infrastructură pe care le derulăm începând cu această săptămână în toate zonele în care construcții nelegale ne blochează activitatea, respectiv șantierele, vom proceda la ridicarea acestora.

Deocamdată prima construcție ridicată a fost pe strada Culturii, acolo unde amenajăm o parcare publică, construcție care ne vicia implementarea proiectului.

Avem toate formele legale pentru desființare, inclusiv acordul DIICOT, cu privire la depozitarea și punerea în siguranță, fiind vorba de chioșcuri aparținând unor societăți comerciale aflate în ample cercetări penale și asupra cărora s-a instituit sechestru de către autoritatea mai sus menționată”.

Sursă info și foto: Baia Mare TV

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

CAZ SCANDALOS – Doi soți din Maramureș, reținuți după ce au abuat sexual un copil în Italia. Cei doi trebuiau să aibă grijă de...

Doi soţi din Borșa sunt acuzaţi că ar fi agresat sexual un băieţel de care aveau grijă în Italia. Autorităţile italiene au intrat pe...

Comunitatea maghiară din Baia Mare, alături de primarul Cătălin Cherecheș. UDMR îl susține pentru un nou mandat

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR), organizația Maramureș își manifestă în mod public și deschis susținerea domnului Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare,...

ZIUA ACCIDENTELOR ÎN BAIA MARE – Doi motocicliști au ajuns în spital

Accident pe bulevardul București Ieri, în jurul orei 15:50, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe Bulevardul...

COVID-19 MARAMUREȘ – Număr RECORD de noi îmbolnăviri în județ. Avem și un nou deces

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.920 pacienți...

Gazduirea VPS: pentru ce proiecte este utila?

Gazduirea VPS este o alegere excelenta pentru dezvoltatorii web, webmasteri, revanzatori si pentru cei care detin website-uri care au nevoie de resurse consistente.Gazduirea VPS...