AcasăNews AlertBAIA MARE - Sistemul de iluminat public, extins pe mai multe artere

BAIA MARE – Sistemul de iluminat public, extins pe mai multe artere

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE Sistemul de iluminat public din municipiul Baia Mare urmează să fie extins. În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local desfășurată astăzi, 21 iulie, aleșii băimăreni și-au dat acordul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici în vederea demarării planului de dezvoltare.

BAIA MARE Odată implementat proiectul, aproximativ 50 de străzi ale Baia Mare vor fi acoperite integral de sisteme de iluminat public. Este vorba despre arterele în care în ultimii doi ani au fost construite locuințe.

Potrivit declarațiilor făcute de Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică, sistemul de iluminat public al municipiului Baia Mare este extins o dată la doi ani, în funcție de nevoile cetățenilor care își construiesc locuințe în zonele care s-au dezvoltat.

„Orașul se dezvoltă în fiecare an și apar noi locuințe în special în zonele aflate în dezvoltare. Cetățenii odată ce își construiesc aceste locuințe doresc ca noi să extindem iluminatul public și către casele lor. Din doi în doi ani obișnuim să licitații privind extinderea iluminatului public în aceste zone. Acest proiect de hotărâre face referire la o serie de străzi din municipiul Baia Mare unde în ultimii doi ani de zile au apărut locuințe noi. Cetățenii ne cer să extindem iluminatul public, rețeaua sau stâlpii unde este cazul. Este vorba despre aproximativ 50 de străzi. Printre acestea se numără zona Mihai Eminescu, zona dintre bulevardul Independenței și strada Victoriei sau zona de dealuri de pe Unirii”, a declarat Vasile Barbul, directorul Direcției Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare.

Energia electrică în aceste zone va funcționa doar între anumite ore, pe baza unui program de iluminat public, la fel cum se întâmplă pe toate arterele municipiului Baia Mare. În cadrul proiectului sunt stipulate și măsuri prin care se va reduce consumul de energie electrică cu până la 15%.

Simona Vasiac

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA