Acasă News Alert ACADEMIA DE HANDBAL FEMININ - Echipa HCM Baia Mare, felicitată pentru parcursul...

ACADEMIA DE HANDBAL FEMININ – Echipa HCM Baia Mare, felicitată pentru parcursul excepțional din Liga Campionilor (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare va avea o academie de handbal feminin. Primele demersuri în acest sens au fost făcute la ședința ordinară a Consiliului Local desfășurată ieri, 29 februarie. Astfel, directorul tehnic al echipei HCM Baia Mare, Ioan Băban, a fost mandatat de aleșii băimăreni pentru a realiza o întrunire cu toți antrenorii de juniori pentru a pune bazele unei academii. Mai mult, în ședința forului local conducerea echipei HCM Baia Mare a fost felicitată pentru parcursul excepțional pe care l-au avut handbalistele în Grupa Principală a Ligii Campionilor.

În cadrul ședinței de Consiliu Local la care a participat antrenorul HCM Baia Mare, Aurelian Roșca, și directorul tehnic, Ioan Băban, primarul municipiului Baia Mare i-a asigurat pe aceștia de continuarea finanțării activităților desfășurate. Acest lucru va fi posibil după semnarea asocierii dintre Clubul HCM Baia Mare și clubul de drept public al municipiului Baia Mare, entitate care, cel mai probabil, își va schimba denumirea din CS Minaur în HCM Minaur Baia Mare.

„Avem nevoie acum să venim, așa cum se vede la marile echipe din lume, cu o structură de jucătoare românce și doar câteva străine. Asta pentru momentul în care vrem să accedem în vârf. Astăzi cheltuim resurse majore fără să avem certitudinea că suntem fix în vârf. Domnule Aurelian Roșca, ați fost antrenorul echipei de tineret care a câștigat un Campionat Mondial. Eu cred că multe dintre fetele acelea trebuie să se regăsească într-o echipă care, poate în doi trei ani, poate să aibă un cuvânt de spus în handbalul european. Mai mult, o astfel de echipă va avea relevanță și pentru handbalul și echipa națională. Eu mi-aș dori și aș fi cel mai fericit dacă am putea să facem o echipă în Baia Mare care să fie aproape similar cu echipa națională a României. Altfel pentru comunitatea băimăreană va fi doar o emoție de moment care se va sfârși la fiecare ediție de campionat sau parcurs în Liga Campionilor. Cred că este important modul în care ne construim aici un club, o academie pentru junioare și o echipă de senioare care să aibă relevanță la nivel național”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

„Acuma, practic, se trage linie la un sezon foarte greu, zic eu. În orice caz și echipa noastră în următoarea lună va trage linie pentru viitor. Noi trebuie să pregătim cât putem de bine meciul cu Buducnost. Este foarte greu cu Buducnost dar de aceea este frumos jocul. Să ne bucurăm că suntem aici și perioada 1-10 aprilie este o perioadă de care trebuie să ne bucurăm pentru că suntem în compania campioanei Europei”, a spus Aurelian Roșca, antrenorul HCM Baia Mare.

Mai mult, în cadrul ședinței de Consiliu Local aleșii băimăreni l-au mandatat pe directorul tehnic al echipei HCM Baia Mare să facă primele demersuri necesare pentru a pune bazele unei academii de handbal feminin.

„Noi am reînființat clasele cu profil de handbal la Școala „Nicolae Iorga”, avem clase cu program și la Colegiul „Anghel Saligny” și avem și universitatea de educație fizică aici deci este cadru organizatoric. Trebuie doar să ne apucăm să clădim. Avem totul doar să ne adunăm noi un pic și să ne punem în ordine. Academia este ca și formată cu oameni de aici, din Baia Mare. Împreună putem, toți”, a spus Ioan Băban, directorul tehnic al HCM Baia Mare.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA