AcasăNews AlertBAIA MARE RESPIRĂ! – Peste 1.000 de băimăreni au muncit astăzi pentru...

BAIA MARE RESPIRĂ! – Peste 1.000 de băimăreni au muncit astăzi pentru Baia Mare în cadrul unei acțiuni de ecologizare și plantare de arbori demarată la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș

spot_img

DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de băimăreni au demonstrat astăzi că au spirit civic și au lucrat împreună pentru Baia Mare. Aceștia au participat în această dimineață la o amplă acțiune de ecologizare și revigorizare a zonei adiacente Uzinei Romplumb.

Într-un perimetru de aproximativ două hectare, au muncit tineri, elevi ai școlilor băimărene dar și angajați ai Primăriei Baia Mare și ai societăților subordonate autorității locale precum și reprezentanți ai structurilor de siguranță și securitate ale statului, respectiv pompieri, jandarmi și polițiști. Acțiunea a avut loc la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș și înaintea de demararea acesteia întreaga zonă a fost ecologizată.

plantare ferneziu1În câțiva ani, poarta de intrare în cartierul Ferneziu va fi transformată într-o adevărată pădure de pin, mesteacăn și stejar roșu.

plantare ferneziu2„Am inițiat această acțiune de ecologizare , de plantare și reamenajare a acestui spațiu care a fost degradat intens. Este vorba despre o zonă adiacentă Uzinei Romplumb, o zonă unde se depozitau deșeuri, o zonă în care a fost o haldă unde se depozitau și reziduuri de la Uzina Romplumb în ultimii 50 de ani. Am toată bucuria să văd peste 1.000 de oameni, tineri din școlile băimărene, colegi de-ai mei din Primăria Baia Mare, colegi de-ai noștri din alte instituții care au venit aici să muncească pentru Baia Mare. Despre asta este vorba. Cum muncim noi pentru Baia Mare și ce lăsăm în urma noastră și ce lăsăm în special celor tineri, copiilor. Mă bucur că am văzut aici și câțiva copii mici care au venit cu părinții lor la plantat. Este o chestiune civică, o chestiune de conștientizare a importanței zonelor amenajate din orașul nostru, zonelor verzi, zonelor curate. În principal, vreau să vă spun că le mulțumesc celor de la societatea Vital care s-au ocupat în mod special de organizarea acestei acțiuni de plantare și de igienizare a acestui spațiu. Vreau să le mulțumesc celor de la Ocolul Silvic Municipal Baia Mare și colegilor mei din Primăria Baia Mare și Serviciul Public Ambient Urban care au înțeles că e util să deschidem ușile spre comunitate. Pentru că atâta vreme cât nu vom face împreună cu comunitatea lucrurile nu vor avea niciun fel de valoare în ochii comunității. Așadar, orice lucru și orice pas pe care îl facem îl facem cu băimărenii pentru băimăreni, muncind împreună pentru Baia Mare”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

plantare ferneziu3Acțiunea a avut loc cu începere de la ora 9:00 și s-a derulat pe perioada a aproximativ două ore.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA