AcasăEvenimentBAIA MARE - Regulament nou de gestionare a câinilor cu și fără...

BAIA MARE – Regulament nou de gestionare a câinilor cu și fără stăpân. Vezi ce obligații prevede acesta

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare are un nou regulament de gestionare a câinilor cu și fără stăpân. Actul a fost aprobat miercuri, 11 noiembrie 2015, de către aleșii băimăreni în cadrul ședinței extraodinare a Consiliului Local. Regulamentul va permite sancționarea, prin intermediul Poliției Locale, a cetățenilor care nu consideră că dacă au un animal de companie au și responsabilități. Obiectivul regulamentului e gestionare a câinilor cu și fără stăpân îl reprezintă stoparea abandonului câinilor.


Regulamentul de gestionare a câinilor cu și fără stăpân este unul complex și a fost dezbătut timp de aproximativ doi ani împreună cu medicii veterinari din municipiul Baia Mare, reprezentanții asociațiilor de protecție a animalelor precum și cu iubitorii de animale.

„În municipiul Baia Mare, mai ales la marginea orașului, sunt foarte multe societăți comerciale care dețin câini și de cele mai multe ori generează foarte mult deranj. Sunt lăsați liberi mai ales în perioada de noapte pe străzile municipiului și creează un anumit tip de deranj și pericol. Am reglementat și această chestiune și vor fi acceptați trei câini pentru fiecare societate comercială. Toți câinii trebuie să fie cu microcipuri iar Poliția Locală va fi dotată cu cititoare pentru aceste microcipuri”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În noul regulament au fost stipulate și atribuții cu privire la activitatea Poliției Locale vizavi de câinii de pe raza municipiului Baia Mare, printre acestea numărându-se și modalitatea de preluare a patrupedelor de pe stradă și ducerea lor la ecarisaj.

„Există suficiente persoane în municipiul Baia Mare care nu înțeleg să fie responsabile în raport cu animalele pe care le dețin. Dacă ai un câine trebuie să îți asumi toate responsabilitățile și în raport cu animalul dar și în raport cu comunitatea în care trăiești. Avem chestiuni care țin de igienă și chestiuni care țin de buna vecinătate. Nu înseamnă că într-un apartament poți să crești oricât de mulți câini ai dori ci ai o obligație față de vecinii tăi. Mai mult decât atât dacă ieși pe stradă cu câinele ai o obligație față de cetățenii municipiului Baia Mare și trebuie să respecți câteva reguli. De la a ridica excrementele de pe trotuare atunci când câinele tău te-a obligat să faci acest lucru până la chestiuni care țin de accesul câinilor în anumite zone. Câinii nu au ce căută în locurile de joacă sau în anumite zone care țin de desfășurarea unor activități pentru copii, pentru persoanele cu dizabilități sau alte zone unde nu trebuie să existe deranj”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

Mai mult, adăpostul pentru câini va fi extins cu o suprafață dublă față de cât are în momentul de față.
Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.






TE-AR MAI PUTEA INTERESA