AcasăActualitateBAIA MARE | RECORD ABSOLUT DE INFECTĂRI - Cea mai mare rată...

BAIA MARE | RECORD ABSOLUT DE INFECTĂRI – Cea mai mare rată a incidenței de la începutul pandemiei

DISTRIBUIȚI

Caurile noi de COVID, preponderent cu varianta Omicron, au explodat în toatî țara. Conform Maramureșul a ajuns astăzi, 21 ianuarie, la o rată a incidenței de 6,91. În același timp, municipiul Baia Mare a ajuns, în premieră, la o rată a incidenței de peste 10 la mia de locuitori, aceasta fiind și cea mai mare rată de cazuri noi înregistrată de la îneputul pandemiei și până acum. Aproape 1.500 de băimăreni s-au infectat cu coronavirus în ultimele 14 zile.

Prefectul de Maramureș a anunțat intensificarea controalelor pentru respectarea măsurilor de prevenire a noilor infectări. Cu toate acestea, nu au fost anunțate măsuri drastice, cum ar fi carantinarea localităților, închiderea localurilor, etc. Motivul este următorul: cu toate că virusul se răspândește în mod rapid, numărul de spitalizări a rămas unul relativ scăzut comparativ cu numărul persoanelor infectate.

Conform documentelor oficiale publicate de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș, ieri, 20 ianuarie se aflau internați în spital 111 maramureșeni bolnavi de COVID, între care 8 pacienți internați pe secția de ATI, 6 fiind intubați.

Vezi rata incidenței în fiecare localitate din Maramureș, AICI.

ActualMM

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA