Acasăsinucidere maramuresBaia Mare recicleaza. RoRec si Primaria Baia Mare vin in sprijinul cetatenilor...

Baia Mare recicleaza. RoRec si Primaria Baia Mare vin in sprijinul cetatenilor care vor sa scape de deseurile electrice si electronice

spot_img

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec lansează, din luna februarie, un nou serviciu gratuit de colectare permanent a deşeurilor electrice şi electronice pentru băimăreni.

Baia Mare – 21 februarie 2013 – Începând cu luna februarie 2013, Asociaţia Rorec împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare, vin în sprijinul băimărenilor care deţin deşeuri electrice şi electrocasnice (DEEE,) grele sau voluminoase, cu un nou serviciu de colectare gratuită de la domiciliu.

Cetăţenii, instituţiile publice, operatorii economici care vor să se debaraseze în mod corect de echipamentele uzate din casă sau din birou sunt invitaţi să apeleze următoarele numere de telefon: 0720.811.640 şi 0756.036.205. Acestea sunt disponibile de luni până sâmbătă, între orele 9.00-18.00, şi se adresează publicului interesat să facă o programare pentru transportul  deşeurilor EEE grele sau voluminoase.

Colectarea gratuită a obiectelor electrice şi electrocasnice ieşite din uz se va face pe baza programărilor adunate în decursul unei luni, la cele două numere de telefon amintite, respectiv în ultima zi de joi a fiecărei luni. Pentru luna februarie, colectarea va avea loc joi, 28 februarie 2013.

Acest serviciu este destinat comunităţii băimărene, în vederea facilitării procesului de colectare a deşeurilor electrice şi electronice. Administraţia Municipiului Baia Mare şi Asociaţia RoRec le oferă cetăţenilor, prin acest nou serviciu, încă o modalitate prin care se pot debarasa corespunzător de echipamentele uzate, în afara acţiunilor de colectare a DEEE-urilor din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”.

“Acest nou serviciu de colectare gratuit de la domiciliu este încă o mişcare prin care ne dorim să curăţăm Municipiul Baia Mare de deşeuri EEE. Serviciul funcţionează ca un suport pentru cetăţeni, instituţii publice, operatori economici care vor să scape în mod corect de aceste obiecte uzate voluminoase sau grele. Scopul nostru este să reuşim să atingem cotele europene de colectare şi astfel să ne bucurăm de un mediu înconjurător curat, civilizat, aşa cum este firesc să fie.”, a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

În anul 2012, Asociaţia RoRec, cu sprijinul autorităţilor locale, a derulat 16 acţiuni de colectare în judeţul Maramureş, în cadrul cărora s-au colectat peste 100.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electrocasnice.

Pentru mai multe informaţii despre acţiunile întreprinse de către Asociaţia RoRec în scopul colectării DEEE şi a educării publicului în acest spirit, accesaţi www.rorec.ro. De asemenea, pentru a simţi pulsul comunităţii create la nivel naţional de către Asociaţia RoRec, vizitaţi-ne şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec.

Importanţa colectării corecte a deşeurilor EEE vine dintr-o serie de factori reali şi  foarte importanţi, precum substanţele periculoase pe care aceste deşeuri le conţin, legislaţia care ne obligă să reciclăm pentru a minimiza efectele poluării, evoluţia firească spre care tindem cu toţii, de a trăi într-un mediu curat şi sănătos sau bunul simţ care ne spune să nu aruncăm la întâmplare deşeurile. Echipamentele uzate astfel colectate sunt tratate în instalaţii conforme cu standardele europene de mediu, în care fracţiile sunt procesate şi eliminate nepoluant, anulând astfel consecinţele negative ale factorilor de mai sus.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizație non-profit, înființată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanți europeni de aparatură electrocasnică prezenți pe piața din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică și se ocupă de toate activitățile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării și recuperării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), asigurând, în același timp, eliminarea în siguranță și protecția mediului, în conformitate cu legislația europeană în domeniu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA