AcasăAdministrațieBAIA MARE PUNE SUFLET PENTRU UCRAINA - Primarul Cherecheș și administrația locală...

BAIA MARE PUNE SUFLET PENTRU UCRAINA – Primarul Cherecheș și administrația locală au pregătit un amplu program de ajutorare a refugiaților

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ne dorim pace și siguranță pentru toate popoarele lumii, să conviețuim toți ca frații, să ne tratăm cu înțelegere, iubire, și respect!

În contextul situației regretabile din Ucraina, am organizat un program umanitar dedicat refugiaților. Acțiunea este inițiată de mine, primarul municipiului Baia Mare, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență. În primă instanță avem pregătite 1000 de pachete de igienă personală pentru bărbați și 1000 pentru femei, 1000 de pachete pentru copii (scutece și lapte praf). Avem momentan 200 de locuri de cazare și masă asigurată pentru toate cele 200 persoane cazate, programe școlare și preșcolare pentru toți copiii, desigur și servicii medicale gratuite. Vom suplimenta aceste facilități în funcție de nevoile existent. Începând de miercuri, 2 martie, această acțiune va fi complet operațională. Toate cele 8 spații pregătite momentan, de câte 80 mp fiecare, vor fi utilizate pentru Centrul Integrat pentru Refugiați„, se arată într-o poziție publică a primarului Cătălin Cherecheș.

La nivelul municipiului Baia Mare va fi structurată în perioada care urmează depozitarea ajutoarelor pe tipuri de produse. Va fi pusă la dispoziție o linie telefonică dedicată (revenim cu informații curând), iar gestionarea comunicării, respectiv a relației cu cetățenii donatori sau cu cei care vor oferi cazare și, bineînțeles, cu refugiații în mod direct, dar și cu instituțiile implicate, organizarea depozitării bunurilor sau alimentelor donate, se va realiza printr-un punct de informare cu personal dedicat.

Nimeni, dar absolut nimeni nu ar trebui să mai treacă astăzi prin ororile unui război. Istoria ar trebui să ne învețe că aceste conflicte aduc doar pierderi tuturor celor implicați, din păcate, cele mai grave fiind pierderile de vieți omenești. Dialogul și negocierile ar trebui să fie singura cale de aplanare a unei dispute. Suntem alături de poporul ucrainean și pe lângă acțiunile concrete de ajutor, ne rugăm pentru pace!„, a mai declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA