AcasăAdministrațieBAIA MARE „PUNE SUFLET PENTRU BUNICI” - 200 de vârstnici vor primi...

BAIA MARE „PUNE SUFLET PENTRU BUNICI” – 200 de vârstnici vor primi servicii medicale și sociale gratuite în cadrul unui proiect lansat de primarul Cătălin Cherecheş

spot_img

DISTRIBUIȚI

„PUNE SUFLET PENTRU BUNICI” Joi, 29 august 2019, a avut loc conferinţa de lansare a unui noi proiect benefic pentru comunitate, care vizează de această dată seniorii băimăreni. Este vorba despre „Pune suflet pentru bunici”, o iniţiativă a primarului Cătălin Cherecheş. Proiectul cofinanţat din fonduri europene se va derula pe parcusul a 36 de luni însă, având în vedere nevoia acută a acestor tipuri de servicii la nivelul Municipiului Baia Mare, Direcția de Asistență Socială va continua să furnizeze și după finalizarea proiectului acest tip de servicii tuturor beneficiarilor, pentru o perioadă de cel puțin 12 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 2.651.459,14 lei, din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020, din care finanțarea nerambursabilă din Fondul Social European este de 2.253.740,27 lei.

Vârstnicii vor beneficia de servicii de îngrijire personală la domiciliu

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții a unui număr de 170 persoane vârstnice dependente, expuse riscului de excluziune socială, prin asigurarea accesului la serviciile de îngrijire personală la domiciliu, acordate integrat cu alte servicii cum ar fi: servicii de îngrijire socio-medicală, servicii de recuperare/ reabilitare, servicii de consiliere socială și de informare. Practic, va fi înfiinţat un serviciu de îngrijiri la domiciliu, care să cuprindă acordarea de servicii medicale, servicii medicale conexe, consiliere socială și servicii de natură socială pentru persoane vârstnice aflate în situații de dependență și/sau în risc de excluziune socială. 170 de vârstnici din Baia Mare vor primi servicii medicale și servicii sociale, minim 70 vor beneficia de kinetoterapie, minim 50 de fizioterapie și minim 20 vor beneficia de logopedie, iar 35 dintre vârstnici, care au o stare de sănătate mai precara vor beneficia de brățările inteligente prin care le va fi monitorizata starea de sănătate 24/24.

Consider că o comunitate se poate considera civilizată dacă are grijă de copii și de vârstnici, componentele care dau gradul de civilizație al unei comunități. Din punctul meu de vedere, spijinul pe care autoritatea locală îl acordă trebuie să se realizeze mai ales acasă la cei vârstnici, completând viața pe care au avut-o o foarte bună perioadă de timp într-o comunitate. Trebuie să-i sprijinim pe părinții și bunicii noștri la ei acasă, în cartierul lor, în cotidianul lor, să se simtă protejați și spijiniți, iar astfel de proiecte ating acest scop. Eu cred că raportat la comunitatea de senori a municipiului Baia Mare acest gen de proiecte trebuie să surmonteze tot ceea ce nu s-a făcut până acum la acest capitol, într-un ritm cât mai alert“, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

 

ActualMM

Sursă foto: Facebook/ Cătălin Cherecheș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA