AcasăActualitateSocialBAIA MARE – Proprietarii cailor lăsați liberi pe străzile municipiului, amendați drastic...

BAIA MARE – Proprietarii cailor lăsați liberi pe străzile municipiului, amendați drastic de polițiștii locali (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Străzile municipiului Baia Mare sau zonele verzi ale orașului nu sunt adăpost pentru animale. Acesta este semnalul de alarmă pe care polițiștii locali doresc să îl tragă proprietarilor de cabaline, animale de companie sau animale de talie mare.

A simțit-o pe pielea sa un bărbat care, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost amendat pentru că și-a lăsat calul la păscut în zona verde a cartierului Meda. Mai mult, acesta a rămas și fără cal, animalul fiindu-i restituit dacă în trei zile face dovada plății sancțiunii primite de la polițiștii locali.

Calul a fost depistat de către poliștii locali în zona cartierului Meda.

„Colegii mei au ridicat o cabalină lăsată liberă pe proprietatea municipiului Baia Mare. Animalul a fost dus la Serviciul Ambient Urban unde beneficiază de adăpost și hrană. Stăpânul calului a venit astăzi, 25 aprilie, la sediul Poliției Locale pentru a-și revendica animalul. Acesta a fost amendat contravențional și potrivit procesului verbal întocmit dar și al hotărârii de Consiliu Local care reglementează normele de creștere a animalelor pe raza municipiului Baia Mare proprietarul are la dispoziție trei zile pentru a-și achita amenda. Acesta poate să își recupere cabalina dacă face dovada plății amenzii, în caz contrar, după trei zile, animalul intră în proprietatea municipiului Baia Mare și este valorificat conform legii”, a spus Gheorghe Perian, directorul Poliției Locale Baia Mare.

Amenda cu care a fost sancționat proprietarul cabalinei se ridică la suma de 1.000 de lei.

„Dorim să atragem atenția tuturor deținătorilor de cabaline de pe raza municipiului Baia Mare să-și ia toate măsurile de supraveghere a animalelor astfel încât să nu fie lăsate libere pe domeniul public deoarece polițiștii locali aflați în misiuni de patrulare vor lua măsuri drastice și vor proceda la ridicarea acestora”, a mai adăugat Gheorghe Perian.

Conform prevederilor, proprietarii de animale care încalcă legea sunt sancționați cu amendă între 500 și 2.000 de lei.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA