AcasăActualitateBAIA MARE - Primarul este revoltat de situația gestiunii deșeurilor menajere și...

BAIA MARE – Primarul este revoltat de situația gestiunii deșeurilor menajere și a obrăzniciei și neglijenței celor de la Drusal

spot_img

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE  Nemulțumit de modul în care se derulează proiectul care vizează gestionarea pe viitor a deșeurilor și salubrizarea localităților din Maramures, primarul Cătălin Cherecheș a cerut Comitetul Local pentru Situații de Urgență alcătuirea unei comisii care să analizeze la sânge în ce măsură participarea la acest proiect este benefică municipiului Baia Mare.

Este un proiect care în modul în care a fost gândit și aporbat spre finanțare nu va fi operabil niciodată, astfel ca raportat la interesul autorității locale, dar și cetațenilor municipiului Baia Mare, inclusiv sub aspectul costurilor, chestiunea va fi una destul de dificilă. Tocmai din acest motiv supun atenției evaluarea – alături de o comisie formată din reprezentanții instituțiilor abilitate și ai muncipiului – impactul real al implementării acestui proiect, sau al nerealizării lui în municipiul Baia Mare. Acest lucru trebuie să ducă la o decizie a autorității locale și pentru ca municipiul Baia Mare să iasă din acest proiect. Eu consider că un alt tip de sistem de operare respectiv de gestionare a deșeurilor – pentru Baia Mare și zona metropolitană este mult mai corect. Lucru pe care probabil ni-l vom asuma, în baza deciziei pe care o vom lua, dar asta va însemna o stație modernă de banalizare a deșeurilor care să aparțină municipiului, respectiv unei zone mai largi din Maramureș. Cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce se întâmplă în comuntățile civilizate din acest punct de vedere și să avem în vedere că discutăm despre lucruri care ne crează obligații nu doar pentru azi ci pentru următorii 20 – 30 de ani„, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

De mai multă vreme, primarul municipiului Baia Mare a atras atenția asupra unor practici ale conducerii Consiliului Județean Maramureș în legătură cu implementarea proiectului de gestionare integrată a deșeurilor menajere, mai cu seamă a lipsei de transparență care caracterizează activitatea acestuia precum și sub aspectul comunicării deficitare cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, respectiv a modului în care se pune în operare sistemul de colectare și gestionare a deșeurilor.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA