AcasăNews AlertÎN BAIA MARE - Peste 300 de sportivi sunt așteptați la Jocurile...

ÎN BAIA MARE – Peste 300 de sportivi sunt așteptați la Jocurile Naționale Special Olympics România 2017, cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

spot_img

DISTRIBUIȚI

Fundația Special Olympics din România, în parteneriat cu Fundația Hope and Homes for Children România și Consiliul Județean Maramureș, cu sprijinul Primăriei Municipiului Baia-Mare organizează, în perioada 2-5 iunie, cel mai mare eveniment sportiv din 2017 pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Naționale Special Olympics România. Sunt așteptați peste 300 de sportivi cu dizabilități intelectuale de la asociații, organizații neguvernamentale și școli speciale din toată țara.

Aceștia vor concura la competiții sportive de atletism, baschet, bocce și înot, care se vor desfășura la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, Stadionul „Viorel Mateianu” și în Bazinul de înot „Gheorghe Demeca” din Baia Mare.

 

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Naționale Special Olympics România va avea loc la Sala Sporturilor „Lascăr Pană”, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19:00.
Pe modelul Jocurilor Olimpice clasice, Ceremonia de Deschidere este precedată de traseul Flăcării Speranței (cu pornire la ora 18:15, din fața Palatului Administrativ). Aceasta este purtată în orașul gazdă către locul de desfășurare a Ceremoniei de deschidere, de reprezentanți ai autorităților județene și locale, ai Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, precum și sportivi de performanță din județ și sportivi Special Olympics participanți la competiție.

Traseul flăcării este următorul: punct de pornire strada Gheorghe Șincai, strada Culturii, Bulevardul București, Bulevardul Unirii, punct final Sala Sporturilor „Lascăr Pană”.

Zilele de 2 și 3 iunie vor fi  dedicate evaluărilor medicale gratuite pentru sportivii cu dizabilități intelectuale, oferite de medici specialiști voluntari și elevi de la Liceul Teoretic Sanitar, Școala Postliceală Sanitară „Henri Coandă”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Școala Postliceală Sanitară „Vasile Goldiș” din Baia Mare. În cele două zile se vor desfășura evaluări medicale la 7 discipline ale proiectului „Sportivi Sănătoși”: ORL (Healthy Hearing), stomatologie (Special Smiles), oftalmologie (Opening Eyes), sănătatea picioarelor (Fit Feet), mobilitate și flexibilitate (FUN Fitness), nutriție și sănătate generală (Health Promotion) și sănătatea minții (Strong Minds).
Evenimentul are ca parteneri Consiliul Județean Maramureș și Primăria Municipiului Baia Mare și este organizat cu sprijinul: Hervis Sports and Fashion România – Partener Tehnic, Update Advertising, Himalaya, Aqua Carpatica, 7 card, Herbalife, FAN Courier, Alpin57 Lux, RoStar, Golisano, Lions, Essilor, Safilo, Nivea, Miraflex, Colgate, Optimed, Otomed, Audiolux, Fundația Motivation România, Motivation SRL și Adrenallina Media. Parteneri ai Jocurilor Naționale sunt Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București și Club Sportiv Special Olympics România.

Despre Special Olympics România 

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Despre Hope and Homes for Children România

Fundația Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.
În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 843 în regim de urgență şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.

Până în acest moment, 40.280 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children în România, al cărei obiectiv este ca până în 2022 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la http://www.hopeandhomes.ro.

 ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA