spot_img
AcasăLifestyleSănatateBAIA MARE - Nou născut supus unei intervenții grele, dar reușite la...

BAIA MARE – Nou născut supus unei intervenții grele, dar reușite la Spitalul Județean

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE La sfârșitul săptămânii trecute, la Spitalul Județean s-a născut un prematur gradul I, cu imperforație anală și fistulă rectovaginală.

BAIA MARE La doar 14 ore de la naştere, medicul-șef Viorel Demian, medic primar chirurgie pediatrică Ramona Mândrușcă și anestezist dr. Ștefan Pop au intrat în sala de operaţie pentru intervenţia chirurgicală

”A fost o urgență majoră, fiindcă intestinul gros era deschis în vulvă, eliminând, astfel, o cantitate insuficientă. Din această cauză, viața copilului a fost pusă în pericol.

Este o boală în care lipsește partea de jos a intestinului gros și atunci nou-născutul este în ocluzie, rămânând doar un rest insuficient, care se deschide în vagin, la exterior neexistând urmă de anus.

S-a intervenit pentru a se scoate din urgența imediată, ceea ce a determinat, la câteva zile de la operație, o evoluție normală a prematurului.

O altă intervenție definitivă va urma la patru – șase luni de viață, când organismul va fi pregătit”, a declarat medicul șef al Secției Chirurgie Pediatrică, doctor Viorel Demian.

”Am avut un prematur născut cu imperforație anală și fistulă vaginală. Copilul s-a născut la ora 22.00, iar a doua zi la ora 12.00 se intervenea chirurgical, de urgență. Evoluția la șase zile este favorabilă, în acest moment nou-născutul fiind alimentat cu tetina.

Va urma o perioadă pe care o va petrece în Terapie Intensivă, iar în câteva luni se va interveni chirurgical încă o dată, pentru a oferi acestui copil șansa la o viață normală.

Tot ceea ce ține de noi, vom face pentru a oferi nou-născutului cele mai bune condiții”, a declarat dr. Margareta Pârvănoiu, medic-șef Secția Neonatologie.

citeşte şi ANCHETĂ EPIDEMIOLOGICĂ – Mai mulți copii au fost infectaţi cu rujeolă, în timpul unei întâlniri religioase

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA