AcasăEvenimentBAIA MARE ÎȘI RESPECTĂ VALORILE - 7 veterani de război au fost...

BAIA MARE ÎȘI RESPECTĂ VALORILE – 7 veterani de război au fost distinși cu titlul de cetățean de onoare ai municipiului, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE ÎȘI RESPECTĂ VALORILE   Lista scurtă a cetățenilor de onoare ai municipiului Baia Mare, unde ajung băimăreni care au contribuit prin viața și activitatea lor la renumele orașului nostru, la integritatea și bunăstarea sa, este de astăzi mai bogată cu șapte nume. Este vorba despre șapte veterani de război care au luptat și la propriu și la figurat pentru integritatea țării noastre. Doar trei dintre ei au putut fi prezenți la ceremonialul organizat cu această ocazie, ceilalți au lipsit din cauza unor probleme de sănătate.

Cu emoție și prețuire, am organizat astăzi un moment simbolic, în care am oferit titlul de cetățeni de onoare unor oameni care s-au dedicat României și românilor, care au știut să pună viața lor în slujba intereselor României și ale românilor, înaintea de ceea ce înseamnă familie, viață personală. Sunt pentru noi un adevărat exemplu de spirit de sacrificiu și iubire de țară și de neam. Noi, autoritatea locală, comunitatea băimăreană, apreciem aceste valori exemplificate de către veteranii noștri și am făcut astăzi ceea ce trebuia să facă municipalitatea de foarte multă vreme: i-am așezat în rândul cetățenilor de onoare ai orașului nostru.

Sacrificiul și modul în care și-au dovedit dragostea față de România și români este la cel mai înalt nivel și, mai ales acum, când ne bucurăm de fiecare dată să îi întâlnim în oraș, la manifestările cu caracter oficial, cu privirea mereu vie, cu forță sufletească mai intensă decât au poate și cei tineri, e de datoria noastră să facem acest pas. Am conferit titlul de cetățean de onoare următorilor veterani de război: Gl. bg. (rtr.) Haralambie Cacina, veteran de război, Col. (rtr.) Petru Coca, veteran de război, Plt. adj .pr. (rtr.) Petru Curtuzan, veteran de război, Mr. (rtr.) Ioan Andreica, Col. (rtr.) Aurel Chihaia, veteran de război, Plt. adj. pr. (rtr.) Roman Dobra, veteran de război și Lt. (rtr.) Ștefănache Roșca, veteran de război. Doar primii trei au putut fi prezenți la ceremonial și le mulțumesc încă o dată pentru tot ceea ce au făcut și reprezintă pentru municipiul Baia Mare, pentru Maramureș și pentru România!”, a spus primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.

Puteți urmări ceremonialul accesând linkul acesta: https://www.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/336180030372630/

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA