AcasăAdministrațieBaia MareBAIA MARE, EXEMPLU PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA - Majoritatea funcțiilor de conducere...

BAIA MARE, EXEMPLU PENTRU ROMÂNIA ȘI EUROPA – Majoritatea funcțiilor de conducere din administrația publică sunt deținute de femei

spot_img

DISTRIBUIȚI

Printre mesajele dedicate reprezentantelor sexului frumos cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, care se celebrează în 8 martie, fără doar și poate, cel al primarului Cătălin Cherecheș se distinge prin puterea exemplului.

Acesta este un cunoscut susținător al doamnelor și domnișoarelor, iar în ultimii zece ani a sprijinit la propriu accesul acestora la funcții de conducere în administrația publică și nu numai. 80% din funcțiile de conducere din administrația locală băimăreană sunt deținute astăzi de către femei.

Vă redăm mai jos, integral, mesajul primarului Cătălin Cherecheș:

„Să prețuim doamnele și domnișoarele în fiecare zi, nu doar de 8 Martie!
Baia Mare – singurul oraș din România în care femeile dețin majoritatea funcțiilor de conducere din administrația locală

Ziua Internațională a Femeii este momentul în care majoritatea dintre noi le celebrăm pe doamnele și domnișoarele din jurul nostru. Din păcate, unii prețuiesc femeia și rolul ei în societate doar de 8 Martie. În restul anului, doamnele și domnișoarele sunt adesea uitate, mai ales când vorbim despre accesul și drepturile lor, despre echitate și egalitate, atât în viața de zi cu zi, cât și pe scena publică și cea administrativă.

Sunt binecuvântat de către Dumnezeu și am alături câteva femei deosebite, divine, frumoase mai ales în suflet, alături de care fac echipă zi de zi. Pe lângă doamnele speciale din viața mea, mama mea – Dr. Viorica Cherecheș, iubita mea -Tabita Gliga, femeile dragi din familia extinsă, am privilegiul de a lucra zi de zi, la nivelul administrației publice din Baia Mare, alături de unele dintre cele mai dedicate doamne!

Inteligența, priceperea și seriozitatea, alături de profesionalismul care le caracterizează, fac ca Baia Mare să fie printre puținele orașe unde doamnele conduc la propriu, alături de mine, și asta se vede. Suntem o echipă, ne respectăm și îi respectăm pe cetățeni. Le sunt recunoscător pentru asta.

Baia Mare este orașul în care femeile sunt prețuite tot timpul! Inclusiv din punct de vedere administrativ, de când sunt primar al municipiului Baia Mare, am susținut și prefer, fără doar și poate, să lucrez cu ele, cele mai frumoase, ambițioase, corecte și puternice ființe.

Astăzi, de Ziua Femeii, mă bucur alături de colegele mele de toate barierele pe care femeile le-au întrecut pe parcursul ultimelor decenii, asigurându-și un binemeritat loc în fiecare domeniu care înainte, pe nedrept, era accesibil doar bărbaților.

Aduc astăzi un omagiu tuturor femeilor care au contribuit la realizările sociale, politice, la egalitatea de șanse, luptând cu curaj și cu o atitudine feroce împotriva discriminării și a violenței. Din fericire, în partea de lume în care trăim aceste atrocități sunt la un nivel minim spre zero. Să nu uităm însă că sunt multe locuri încă pe acest pământ unde femeile încă luptă pentru egalitatea de gen, drepturile reproductive și abuzul asupra lor.

Locul femeilor este în sufletul nostru, alături de noi, cu acces la absolut toate domeniile de interes și vitale, la conducerea instituțiilor, în politică și în viața socială. Împreună suntem puternici și putem creiona o lume mai bună pentru noi și generațiile care vin! Prețuiesc femeia!”

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA