spot_img
AcasăActualitateSocialBaia Mare. Copacii bătrâni și bolnavi vor fi înlocuiți cu puieți de...

Baia Mare. Copacii bătrâni și bolnavi vor fi înlocuiți cu puieți de platan și tei

DISTRIBUIȚI

Din dorința de a evita eventualele incidente, din ce în ce mai dese în multe orașe din România, în care arbori bătrâni cad la pământ în urma intemperiilor vremi, provocând pagube materiale importante și punând în pericol viețile oamenilor, în Municipiul Baia Mare s-a dispus identificarea și eliminarea tuturor copacilor care ar putea reprezenta pericol.
Locul lor va fi luat în primăvară de puieți, astfel fiind regenerate aceste zone verzi atât de importante pentru cetățeni în perioada veri, dar și pentru mediul înconjurător. În cursul săptămânii trecute, primii arbori bolnavi și bătrâni, de pe str. I.L. Caragiale din Baia Mare, au fost extrași, locul lor urmând să fie preluat din primăvară de puieți de platan și tei.
Arborii care reprezintă pericol sau sunt bolnavi, sunt depistați de către specialiști în horticultură și silvicultură, mai apoi, lucrătorii societății care se ocupă de întreținerea și amenajarea zonelor verzi din Baia Mare, intervin la eliminarea acestora din zona urbană.
În primăvară, când vremea va permite, va continua programul de plantări. Pe lângă arterele și străzile secundare din cartiere unde vor fi plantate în premieră puieți, se va trece și la înlocuirea acestor arbori.

”Încă de acum aproape doi ani, când am inițiat proiectul prin care îmi doresc ca în următorii ani să ajungem cel mai verde oraș din România, am început cu acțiunile de plantare de pe raza orașului nostru, dar și de regenerare a zonelor verzi.
Acolo unde specialiștii în hoticultură consideră că arborii bătrâni nu reprezintă deocamdată un pericol, nu-i vom înlocui cu puieți. Însă în cazul copacilor care pun în pericol siguranța cetățenilor și a bunurilor lor, suntem nevoiți să intervenim. Nu îmi doresc să ajungem la știrile naționale, cum pățesc alte orașe, unde administrația publică locală nu gestionează corect această problemă.
Băimărenii trebuie să înțeleagă că nu tăiem copacii doar de dragul de a-i tăia. Eliminăm arborii bolnavi, dar în locul lor vom planta în primăvară puieți. Am inițiat acest demers deja pe str. I.L. Caragiale, iar în primăvară vom planta puieți de platan și tei aici, la fel cum vom proceda în multe alte zone din oraș”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA