Acasă Administrație BAIA MARE, CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA - Vezi ce proiecte vor fi...

BAIA MARE, CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA – Vezi ce proiecte vor fi implementate în perioada 2 mai 2018 – 2 mai 2019

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE, CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA Luni, 13 noiembrie 2017, primarul Cătălin Cherecheș, alături de tinerii și reprezentanții organizațiilor de tineret care au lucrat pentru proiectul prin care Baia Mare a câștigat titlul de Capitală a Tineretului din România, au susținut o conferință de presă. În cadrul acesteia, au fost făcute publice cele mai importante proiecte care vor fi derulate în perioada 2 mai 2018 – 2 mai 2019, interval de timp în care orașul nostru va fi Capitala Tineretului din România.

Ceea ce vom face în această perioadă prin acest proiect reprezintă ceea ce puteam face în 2021 când trebuia să fim Capitală Europeană a Culturii, dar este și un exemplu pentru 2022, când ne dorim să devenim Capitală Europeană a Tineretului Aceste proiecte vor dezvolta diferite segmente de activitate, de la IT la turism, însă cu înclinare către tinerii băimăreni și cei plecați din municipiu. Astfel, imediat ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare și modernizare, Clubul Phoenix va fi un adevărat centru pentru tineret, care să arate că tinerii pot să gestioneze astfel de spații și pot să le dea viață”, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

Proiect pentru tinerii pasionați de tehnologie: IT City

Odată cu distincția de Capitala Tineretului din România, Administrația Publică Locală va implementa un proiect important care să creeze condiții de viață pentru tinerii pasionați de tehnologie. Acest proiect va fi implementat pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare, în zona pășunii Văratec, unde împreună cu societățile importante de IT din Transilvania, vom realiza un IT City. În cadrul acestuia va fi construit un cartier de locuințe, zone de lucru, școli, grădinițe, spital, zone de sport și agrement. Îmi doresc, de asemenea, ca Baia Mare să aibă un prim centru, la nivel european, în care să înglobăm atât activități cât și aspecte legate de cazare și petrecere a timpului liber, în zona Minei Herja.

Nu uit proiectele pe care le am în minte și nu renunț la acestea. Am discutat deja cu reprezentanții Ministerului Economiei și cei ai companiei Remin pentru preluarea tuturor activelor de la Mina Herja și să facem acest proiect acolo. Îmi doresc foarte mult ca împreună cu partenerii noștri din organizațiile și asociațiile de tineret să gândim, raportat la faptul că suntem în Maramureș și pentru că totuși chiar dacă suntem o generație mai tânără nu uităm tradițiile și rădăcinile noastre, să facem în zona adiacentă municipiului Baia Mare un sat turistic pe care să îl oferim celor tineri care vin din țară sau străinătate și își doresc locuri de cazare și activități într-un spațiu care să fie raportat la tradițiile și istoria noastră. Îmi doresc să fie un spațiu prietenos cu un anumit caracter romantic”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Proiecte pe partea de cultură și turism

Într-o altă perspectivă, având în vedere că am inaugurat într-o primă fază Colonia Pictorilor ne dorim să oferim, pentru că este o emblemă a municipiului Baia Mare, spații de creație, respectiv de cazare pentru cei care în mod itinerant își doresc să vină pentru o perioadă de timp în Baia Mare pentru a face diverse tipuri de activități, relevante și pentru noi pentru a reînvia spiritul Coloniei de Pictură și pentru a le arăta, în special celor care sunt plecați din Baia Mare, că Baia Mare este casa lor și îi așteaptă cu ușile deschise spre ei. Vom realiza și un proiect inovativ în domeniul turismului, inițiativă care le va permite tinerilor accesarea de pachete turistice la prețuri modice.

Mi-aș dori foarte mult ca în cadrul acestor asociații sau fundații care au sprijinit și au muncit pentru acest proiect, ori într-o formulă distinctă să realizăm o agenție de turism pentru tineret, ca un punct de plecare pentru o astfel de agenție care să fie distribuită în întreaga țară astfel încât tinerii să aibă pachete turistice complete, integrate la prețuri modice. Facem acest lucru pentru a veni în sprijinul lor și sunt convins că va crea un apetit și pentru alte persoane din țară pentru că este foarte important să nu ignorăm turismul pe care îl fac tinerii și să nu fie unul nesusținut de la nivel local”, a încheiat primarul.

 

ActualMM

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA