AcasăEvenimentVIDEO - BAIA MARE - Bradul de Crăciun vine cu elicopterul, dar...

VIDEO – BAIA MARE – Bradul de Crăciun vine cu elicopterul, dar să nu pățim (Doamne, ferește!) ca în Auckland

DISTRIBUIȚI


Anul acesta, Bradul de Crăciun care va ”stăpânii” Piaţa Revoluţiei din Baia Mare pe întreaga durată a Sărbătorilor de Iarnă, va fi adus cu un elicopter utilitar al Ministerului Administraţiei și Internelor. Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, a declarat că a ales personal bradul falnic ce măsoară aproape 30 de metri înălțime și are o greutate apreciabilă. Primarul a ales bradul de pe raza Ocolului Silvic Baia Mare, mai precis din zona Firiza-Izvoare. Fiind situat într-o zonă greu accesibilă s-a solicitat sprijinul MAI pentru a nu cheltui sume exagerate cu transportul, mai ales că era nevoie de utilaje speciale, inclusiv la încărcare. Primarul e optimist și este convins că în aceste zile bradul va fi adus în piață, după care urmează montarea lui de către specialiști. Având în vedere ce s-a întâmplat în ultimele zile prin alte locuri, noi i-am recomanda edilului să-și ia toate măsurile de precauție, pentru că niciodată nu se știe ce poate interveni.

Bunăoară, în piața din Târgu Mureș a fost adus joi dimineață un brad din Munții Gurghiului, aidoma cu cel al primarului nostru. Echipele de ”specialiști” l-au montat, numai că, din orice parte te uiți, bradul e atât de înclinat încât stârnește amuzamentul mureșenilor, care au început să facă pariuri dacă se va răsturna sau nu.

Mai grav s-au petrecut lucrurile tot în cursul zilei de joi, în Auckland (Noua Zeelandă), unde un elicopter s-a prăbușit în timp ce participa la instalarea unui imens Brad de Crăciun, lovind cu elicea o schelă. Pilotul și-a făcut praf aparatul în timp ce încerca să monteze pomul. Greg Gribble, pilotul care are o experiență de peste 20 de ani, a încercat o manevră riscantă cu elicopterul, însă palele rotorului principal au agățat niște cabluri. Elicopterul s-a rupt în două, elicea s-a făcut bucăți, coada aparatului s-a frant, însă pilotul a scăpat teafăr, asta și pentru că aparatul era la înălțime mică. Vedeți cum vine nenorocirea? De aceea ziceam că primarul nostru trebuie să fie foarte atent la toate detaliile. Doamne, ferește dacă s-ar întâmpla ceva cu elicopterul generalului de intendență (izmenar) Gabriel Oprea, sigur l-ar obliga pe Cătălin să se înroleze în partidul trădătorilor păstorit de el și pifanul Ambruș.

Grigore Ciascai

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA