Acasă Administrație BAIA MARE - A fost semnat noul contract pentru întreținerea și reparația...

BAIA MARE – A fost semnat noul contract pentru întreținerea și reparația străzilor

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE La Centrul de Afaceri “Millenium”, primarul Cătălin Cherecheș a semnat marţi, 6 martie, acordul cadru pentru gestiune, întreținere și reparații străzi în municipiul Baia Mare pe o perioadă de 4 ani.

Au fost prezenți Dan Lucian Mihancea, reprezentantul liderului de contract ARL-Strabag, reprezentantul firmei care a câștigat licitația organizată, și Marcel Zoicaș, administratorul firmei Costrurom Baia Mare.

„Consider că parteneriatul cu municipalitatea băimăreană este cel mai bun parteneriat al nostru. În acest sens ne dorim să manageriem cu eficiență maximă acest contract, să derulăm lucrările într-un interval de timp cât mai scurt și la calitatea cerută de autoritatea locală din Baia Mare. La finalul contractului ne dorim ca băimărenii să fie mulțumiți de prestația noastră”, a declarat Dan Lucian Mihancea.

“Îi mulțumesc domnului primar pentru aprecieri și cred că am încercat să fiu cât mai explicit în tot ceea ce am dorit și am făcut pentru comunitatea băimăreană.

Am o experiență de peste 12 ani în Portugalia unde am acumulat o experiență bogată în ceea ce înseamnă astfel de lucrări și obișnuința mea este de a face lucrurile odată și bine. Consider că am adus un aport de experiență de calitate pe care l-am împărtășit autorității locale.

Pe viitor sperăm să fim la fel de serioși și să realizăm lucrări de calitate alături de partenerii noștri astfel încât băimărenii să fie mulțumiți de drumurile pe care circulă”, a spus Marcel Zoicaș.

“Pentru mine este foarte important să abordăm lucrurile cu viziune și dinamism.

Mă interesează foarte mult ca lucrările de infrastructură să nu fie niște cârpeli, ci să facem lucrări serioase, chiar dacă ele sunt la valori financiare mai ridicate decât lucrările pe care le facem în mod obișnuit provizoriu și care constatăm, în final, că ne costă mai mult decât lucrările serioase, ample și consolidate.

Din această perspectivă vreau să intrăm odată cu acest contract într-o nouă logică a abordării lucrărilor de investiții în municipiul Baia Mare, dar și a lucrărilor de întreținere nu doar pentru drumuri, ci și pentru alte tipuri de lucrări pe care le avem (clădiri, amenajări publice, zone verzi) astfel încât standardul să fie unul ridicat. Avem în acest moment documentațiile pregătite pentru fiecare cartier pentru întreținerea și dezvoltarea infrastructurii.

Vă dau exemplu cartierele Dragoș Vodă, Cuza Vodă, Gării, întreg cartierul Săsar, Vasile Alecsandri, Bilașcu-Moldovei, zona Oituz Rozelor, Ferneziu – Firiza, Valea Borcutului și toate străzile cu macadam, cu toate detaliile pentru zonele de alei de blocuri, de accese, de parcări, de zone verzi, artere de circulație și pietonale. Așadar, sunt documentațiile necesare pentru a interveni într-un mod logic și unitar astfel încât, repet, să nu existe cârpeli.

Am introdus, acum, la început de an o sumă considerabilă pentru reparații de drumuri și această sumă vreau să fie utilizată pînă la mijlocul anului, în luna iulie, după care vom veni cu o suplimentare a fondurilor, respectiv cu creșterea bugetului pentru întreținerea de drumuri astfel încât tot ceea ce înseamnă lucrări începute și neterminate să fie finalizate”, a precizat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ACTUALIZARE/ PRIMELE VICTIME ALE IERNII – Un șofer zelos a făcut țăndări mai multe mașini pe strada George Coșbuc din Baia Mare. Un altul...

Am intrat oficial în sezonul rece și, deși nu am avut parte încă de ninsori serioase decât în zona de munte a Maramureșului, poleiul...

DE INTERES – Programul casieriilor VITAL în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2020

Luni, 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi marți, 1 Decembrie (Ziua Naţională a României) 2020, casieriile S.C. VITAL S.A. din toate localitățile în care operăm:...

Gabriel Zetea (PSD): ”Guvernul PNL atacă sectorul construcții și IT”

IT-iștii și constructorii sunt noile ținte ale Guvernului PNL. După alegeri, PNL va tăia facilitățile pentru aceste două domenii cheie ale economiei, care contribuie...

SCENĂ RUPTĂ DIN FILME ÎN BAIA MARE – Un tânăr a furat un ghiozdan plin cu țigări de la un bărbat care le furase...

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au reuşit documentarea activităţii infracţionale a două persoane, care au fost reţinute pentru 24 de ore şi...

AVARII LA REȚEA – Furnizarea apei, sistată temporar pe o stradă din Baia Mare

Băimărenii de pe strada Tineretului din municipiu vor rămâne fără apă potabilă la robinete azi, 27 noiembrie, timp de câteva ore. Sistarea furnizării de...