AcasăEvenimentBaia Mare a câştigat războiul cu Satu Mare: 8,5 milioane de euro...

Baia Mare a câştigat războiul cu Satu Mare: 8,5 milioane de euro pentru Aeroportul Internaţional Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Aerogara Baia Mare a primit o finanţare de 8,5 milioane de euro pentru reabilitare şi modernizare. Un succes pe care şi-l asumă liberalii maramureşeni, nicidecum USL-ul, de acum înainte fiind un motiv care va fi folosit de liberalii aflaţi până mai ieri în USL pentru a demonstra că au fost mai buni decât colegii lor din PSD şi UNPR.

Totodată, proiectul a fost inclus în Masterplanul de Transport. Investiţia a fost aprobată în data de 25 februarie, la Ministerul Transporturilor, în cadrul unei vizite de lucru a Comisiei Europene pentru POS – Transport.

În 2013, Comisia Europeană a clasificat Aeroportul Internaţional Baia Mare pentru finanţare, prin programul Operaţional Sectorial Transport pe bugetul multianual, alături de aeroporturile din Craiova, Oradea şi Iaşi. În urma demersurilor şi a insistenţelor făcute de liberalii maramureşeni în frunte cu preşedintele Ovidiu Nemeş şi deputatul Mircea Dolha la Ministerul Transporturilor, s-a hotărât ca proiectul Aeroportului Baia Mare să fie introdus spre finanţare, în Master Planul României pentru perioada 2014-2020.

Obiectiv: finanţarea Aeroportului Baia Mare

„Obiectivul nostru, al liberalilor maramureşeni, pe care l-am avut la Ministerul Transporturilor, a fost cel de a rezolva finanţarea Aeroportului Baia Mare. Iată că în urma discuţiilor şi a demersurilor noastre, am reuşit să obţinem un răspuns de la acest minister cu privire la investiţia de la Aeroportul Baia Mare şi să o includem pe o listă de finanţare. Ne bucurăm că, din totalul de 1,12 miliarde de euro, buget alocat pentru modernizarea aeroportuară, şi judeţului Maramureş îi vor fi distribuite fonduri importante pentru aeroportul din municipiul reşedinţă de judeţ”, declară preşedintele PNL Maramureş, Ovidiu Nemeş.

Extinderea pistei de la 1.800 metri la 2.100 metri

În proiectul de reabilitare şi modernizare al Aeroportului Baia Mare sunt prevăzute lucrări de extindere şi lărgire a pistei cu 45 de metri. Concret, de la 1.800 de metri cât are în prezent, prin programul de reabilitare şi modernizare, pista va avea 2.100 metri.

„Acum un an de zile, când am mers la Ministerul Transporturilor, nimeni nu a mai vrut să audă de acest proiect şi a fost restituit către conducerea Aeroportului Baia Mare. Iată că acum, în urma a zeci de drumuri la Ministerul Transporturilor, am intrat în linie dreaptă şi nu mai sunt impedimente pentru derularea acestui proiect.

Anul acesta vom avea bani pentru a putea prelungi pista şi a moderniza acest aeroport care este important nu numai pentru Baia Mare şi Maramureş ci şi pentru judeţele vecine. Nu mai poate spune nimeni că judeţul vecin, Satu Mare, sau o persoană, un coleg de al meu a furat proiectul de finanţare pentru Aeroportul Baia Mare”, precizează deputatul Mircea Dolha, preşedintele PNL Baia Mare.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA