AcasăslolvaciaBAIA MARE 2021 – Mai sunt câteva zile până la anunțarea orașului...

BAIA MARE 2021 – Mai sunt câteva zile până la anunțarea orașului care va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021

DISTRIBUIȚI

BAIA MARE 2021  Municipiul Baia Mare a mai trecut peste un pas important în lupta pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Ieri, 10 septembrie, o delegație formată din 8 reprezentanți au petrecut câteva ore în municipiu. Aceștia au vizitat câteva dintre obiectivele importante ale municipiului dar și proiectele implementate deja sau aflate în derulare. Până la anunțul oficial privind desemnarea orașului care va primi titlul european au mai rămas doar câteva zile. În cursa finală sunt înscrise Timișoara, Baia Mare, București și Cluj.

Delegația care a vizitat ieri municipiul Baia Mare era alcătuită din opt persoane: patru membrii ai juriului, un reprezentant al comisiei precum și alți trei reprezentanți ai Ministerului Culturii.

„Ieri am demonstrat, încă o dată, cum o întreagă comunitate se poate uni în jurul unui proiect comun, lăsând deoparte orgolii, apartenențe politice, mize personale sau prejudecăți. În această cheie, cea a culturii ospitalității, văzută deopotrivă ca esență a programării culturale și principiu de viață, am propus delegației să descopere Baia Mare și Maramureșul. Am primit oaspeți așa cum știm mai bine: cu bucurie, cu mândrie, cu onestitate. Le-am oferit câte o perspectivă a fiecăreia din cele șase dimensiuni cuprinse în caietul de candidatură, adresând în aceeași măsură vulnerabilități și puncte forte, aspecte pe care ne dorim să le îmbunătățim și bune practici. Am evidențiat nevoia pe care o are Baia Mare de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii și modul în care cultura poate deveni motorul dezvoltării economice. În primul rând însă am vrut să demonstrăm juriului că, împreună, avem capacitatea de a găsi soluții și că, atunci când ne propunem să facem un lucru, îl și ducem la bun sfârșit.”, a declarat Andreea Ciortea, directorul Fundației Baia Mare 2021.

În cursul săptămânii viitoare, pe 15 septembrie, o delegație a Fundației Baia Mare 2021 din care vor face parte și viceprimarul Vida Noemi, celebrul irlandez Peter Hurley precum și Ștefan Dărăbuș dar și președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea se vor deplasa la București pentru a susține varianta finală al caietului de candidatură al municipiului Baia Mare. Mai apoi, în seara zilei de 16 septembrie se va face public numele orașului care a câștigat titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA