spot_img
AcasăActualitateBACALAUREAT 2017 - Azi începe proba orală la limba străină

BACALAUREAT 2017 – Azi începe proba orală la limba străină

DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT 2017 Miercuri, 14 iunie, începe proba orală la limba străină. Absolvenții de liceu au susținut deja proba orală la limba română și proba la competențe digitale.

Potrivit calendarului făcut public de Ministerul Educației, Bacalaureat 2017 – proba orală la limba străină are loc în perioada 14-16 iunie, conform Libertatea.

Elevii care au deja certificate de competențe într-o limbă străină au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la aceste examene, la cerere şi conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educației.

Pe site-ul subiecte.edu.ro, au fost publicate modele de subiecte pentru Bacalaureat 2017 – proba orală la limba străină.

Primele rezultate la BAC 2017 vor fi afişate pe 5 iulie şi în aceeaşi zi, elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc pe 6-9 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iunie.

Anul acesta, se modifică regulile pentru contestaţii, dar şi pentru Evaluarea Naţională. Se elimină regula diferenţei de 50 de sutimi, astfel că nota va fi modificată şi dacă între nota iniţială şi cea după contestaţie este o diferenţă mai mică de 50 de sutimi.

„Candidații la aceste examene, atunci când solicită reevaluarea lucrării, iau la cunoștință sub semnătură că nota poate fi modificată în plus sau în minus și cu 0,10 puncte, și cu 0,50. Urmare a reevaluării, nota finală este cea de la contestaţii”, a anunțat Ariana Bucur, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA