spot_img
AcasăNews AlertBACALAUREAT 2016 - A început sesiunea de vară a “examenului maturităţii”

BACALAUREAT 2016 – A început sesiunea de vară a “examenului maturităţii”

DISTRIBUIȚI

Peste 3.500 de absolvenţi de liceu din Maramureş au intrat din această dimineaţă în focurile “examenului maturităţii”. A început sesiunea de vară a examenului de bacalaureat 2016 cu proba orală la limba şi Literatura română.

„În Maramureş sunt 3.540 de elevi înscrişi, dintre care 3.011 din promoţia 2016 şi 529 din promoţiile anterioare. Examenul a decurs firesc, fără niciun incident”, a declarat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Absolvenţii care s-au prezentat în cursul zilei de luni, 13 iunie, la examen susţin că a fost uşor şi că au făcut faţă cu brio primei probe.

„A fost uşor, adică, mă rog, în funcţie de cum ai avut noroc la biletul cu subiecte. Am ştiut şi sunt sigură că am luat”, a declarat Denisa Pop.

„Am ştiut şi a fost uşor. Mă aşteptam să fie mai greu dar au fost emoţiile mai mari decât ar fi trebuit”, a spus Darius Ştefan Buda.

Potrivit calendarului aprobat de MENCS, Bacalaureatul 2016 va continua cu proba de limba maternă – comunicare orală, va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de proba la limba străină – comunicare orală.

 

Probele scrise vor începe pe data de 4 iulie, astfel: 4 iulie – Limba şi literatura română (proba E)a), 5 iulie – proba la Limba şi literatura maternă (proba E)b), 6 iulie – proba obligatorie a profilului (proba E)c), 8 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).

Rezultatele vor fi afișate pe 12 iulie.

Ana Pop

forto arhivă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA