AcasăActualitateBAC 2018 – Sesiunea de toamnă începe azi în toată țara cu...

BAC 2018 – Sesiunea de toamnă începe azi în toată țara cu proba scrisă la Limba și Literatura Română

spot_img

DISTRIBUIȚI

BAC 2018  Peste 45 de mii de candidaţi din toată ţara sunt aşteptaţi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2018. Sunt absolvenţi de liceu din promoţia curentă, dar şi din promoţiile anterioare care ori nu s-au prezentat la examen până acum, ori nu au reuşit să obţină o medie de cel puţin 6. Este ultima lor şansă, dacă vor să urmeze din octombrie o facultate.

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, 28.488 de candidați sunt din promoţia 2017-2018, iar 16.564 de candidați provin din promoţiile anterioare, potrivit Digi24.

Aproape o treime dintre cei care au dat Bacalaureatul în prima sesiune din 2018 au picat examenul, arată rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor. În ceea ce-i privește pe proaspeții absolvenți, adică cei care au terminat liceul în 2018, rezultatul este ceva mai bun. Aproape trei sferturi dintre ei au reușit să promoveze, conform rezultatelor finale la BAC 2018.

Spre deosebire de prima sesiune a bacalaureatului 2018, în sesiunea de examen august-septembrie probele de competenţe vor avea loc după examenele scrise.

 

CALENDARUL PROBELOR

 

Luni are loc proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Subiectele și baremul de corectare vor fi afișate pe 

Urmează, marți, proba de limba maternă pentru candidaţii care aparţin minorităţilor naţionale. Apoi, miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului şi joi, 23 august, proba la alegere.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfășoară în zilele de 24 și 27 august și este urmată de evaluarea competențelor în limba maternă (proba B) în 28 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în intervalul 29 – 30 august, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 30 și 31 august.

 

Sursă info: Digi24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA