AcasăActualitateAZI, 15 MAI – Relicva Sfântului Anton de Padova a fost adusă...

AZI, 15 MAI – Relicva Sfântului Anton de Padova a fost adusă la Baia Mare

DISTRIBUIȚI

AZI, 15 MAI  Relicva Sfântului Anton de Padova a fost adusă în acest an și în România. Astăzi, 15 mai, relicva a fost adusă la Baia Mare, la Biserica Greco-Catolică „Sfântul Anton de Padova” și la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Anton de Padova”,

Sfântului Anton de Padova este unul dintre cei mai cunoscuţi sfinţi pe care îi venerează biserca catolică. Este un sfânt la care apelează foarte mulţi credincioşi. Papa Leon al XIII-lea spunea despe Anton de Padova că este “sfântul lumii întregi”.

Este un sfânt la care foate multă lume aleargă şi cere mijlocirea lui. Este un sfânt venerat de toată lumea. Mă opresc la două lucruri. În primul rând la viaţa lui de sfinţenie, pentru că, într-adevăr, a fost un sfânt. Un om care a trăit practic pentru Dumnezeu, care a căuta să-l predice pe Dumnezeu. Un om foarte cult. Pe de altă parte, au fost foarte multe minuni săvârşite, în viaţă şi după moarte. De la ajutor pentru săraci, de la certuri în familie, toţi cei care au apelat la el, au fost ascultaţi”, a declarat preotul romano-catolic Nikolaus Laus.

La un an de zile de la moarte, în 1232, a fost canonizat Anton de Padova a fost un sfânt de secol XIII-lea, s-a născut la Lisabona, a fost şi un misionar, a aparţinut ordinului Franciscan, a umblat în Maroc, Franţa şi în multe alte locuri. A murit la Padova, data de 13 iunie 1231, ziua în care Biserica Catolică îl cinsteşte şi îl comemorează.

Sursă info: Adevărul

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA