AcasăActualitate112A AVUT ZILE - S-a surpat un mal de 4 metri peste...

A AVUT ZILE – S-a surpat un mal de 4 metri peste el dar a fost salvat la timp (FOTO)

spot_img

DISTRIBUIȚI

A AVUT ZILE. Un bărbat de 56 de ani se poate considera foarte norocos. A scăpat cu viaţă după ce s-a surpat un mal de 4 metri peste el. 

Alarma s-a dat în cursul zilei de joi 15 septembrie, în jurul orei 15.27.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre incident. În localitatea Oar, un bărbat, în varstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri. Pământul s-a surpat peste el, în timp ce executa săpături la o canalizare.

Aflându-se în incapacitatea de a se salva singur, colegii bărbatului au solicitat intervenţia pompierilor militari.

Un echipaj de descarcerare, şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.

La faţa locului s-a deplasat şi (î) inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare. Colonelul Dima Nicolae a preluat conducerea intervenţiei.

Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă.

Exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor.


Plutonierul major Moş Olimpiu, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către echipajele de interventie, să iasă la suprafaţă cu victima.

După o evaluare medicală s-a ajuns la concluzia că bărbatul prezenta multiple contuzii în urma strivirii. După acordarea primului ajutor medical a fost transportat în cel mai scurt timp la Unitatea Primiri Urgenţe din Satu Mare.

 

Credit foto: ISU Satu Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA