AcasăActualitateSocialAVIZ ANTEPRENORILOR – Peste 1000 de controale efectuate de pompieri

AVIZ ANTEPRENORILOR – Peste 1000 de controale efectuate de pompieri

DISTRIBUIȚI

AVIZ ANTEPRENORILOR  Pompierii au efectuat, în ultima săptămână, peste 1.000 de controale la nivel național pe linia respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor la operatori economici cu activități în comerț, alimentație publică și de agrement (cluburi, baruri, discoteci, săli de cinema, săli de spectacol), precum și la unitățile turistice.

AVIZ ANTEPRENORILOR  Personalul specializat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a desfășurat 1.018 controale la nivel național, în urma cărora au fost aplicate 2.695 sancțiuni contravenționale (2.234 avertismente și 461 amenzi), în cuantum de 505.300 lei.

Pe lângă identificarea și înlăturarea disfuncționalităților specifice, specialiștii IGSU au asigurat instruirea personalului angajat, astfel încât aceștia să cunoască și să respecte regulile de prevenire a incendiilor și au desfășurat exerciții de evacuare cu personalul aflat la locul de muncă.

De asemenea, în perioada menționată, la nivel național s-au realizat 1.058 acțiuni pentru educarea preventivă, pregătirea și verificarea adoptării măsurilor de protecție a populației privind modul de comportare specific tipurilor de risc.

Totodată, inspectorii de prevenire au fost angrenați în 9 comisii de recepție pentru verificarea respectării cerințelor de securitate la incendiu pe timpul execuției lucrărilor de construcții și au continuat analizarea documentațiilor necesare acordării avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu și protecție civilă.

Concomitent cu activitățile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităților operative de intervenție au efectuat și acțiuni de recunoaștere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare.

 

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA