AcasăNews AlertAVERTIZARE METEO | COD GALBEN de furtuni în Maramureș și alte câteva...

AVERTIZARE METEO | COD GALBEN de furtuni în Maramureș și alte câteva județe!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Instabilitate atmosferică temporar accentuată va afecta mai multe regiuni ale României în intervalul menționat în atenționarea meteorologică emisă astăzi, 24 mai 2023. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, acest fenomen va fi semnalat în zonele Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei și vestul și nordul Olteniei.

Specialiștii avertizează că perioadele de instabilitate atmosferică vor aduce cu sine diverse manifestări. Descărcările electrice vor fi frecvente, iar aversele vor fi torențiale, însoțite de cantități semnificative de apă. Vântul va suferi intensificări, cu rafale care pot atinge în general 50…60 km/h. De asemenea, se prognozează vijelii și posibile căderi de grindină în zonele afectate.

Precipitațiile vor fi abundente, cu valori estimative de 20…25 l/mp în intervale scurte de timp. În unele zone, cantitățile de apă vor depăși izolat pragul de 30…40 l/mp. Aceste fenomene vor fi pe arii restrânse, însă trebuie să ne pregătim pentru eventualele consecințe pe care le pot aduce.

Meteorologii recomandă cetățenilor din regiunile menționate să fie precauți și să ia măsuri de siguranță adecvate. Este important să evite deplasările în zonele expuse riscurilor, să se adăpostească în clădiri solide în timpul manifestărilor severe ale vremii și să nu se apropie de obiecte metalice sau copaci în timpul furtunilor.

Administrația Națională de Meteorologie va monitoriza evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice și va actualiza prezentul mesaj în funcție de schimbările înregistrate. Este recomandat să urmăriți cu atenție informațiile și avertizările oficiale pentru a fi la curent cu ultimele actualizări referitoare la starea vremii.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA